Starta boende med inriktning psykiatri

1
Hej på er,

vi är några kollegor som planerat under 4 års tid att starta upp ett boende för personer med allvarlig psykisk ohälsa med särskilda vårdbehov. Vi vet att vi har ett gott underlag och varenda budget vi lagt är mycket positiv, det som gör att vi ännu inte fått ändan ur vagnen är ekonomin. Vi vill gå in med så lite kontanta medel (egna) som möjligt men istället med oss själva som investering (lång erfaren personal, olika professioner).

Vi har/är i kontakt med Almi, banker m.m, men jag skulle vilja höra vad ni tänker kring finansiering? Ni med erfarenheter utav finansiering av företag i nystart, hur skulle ni göra ?

Tack på förhand

Fredrik
367
46
[b]Är ni klara med bemanning?[/b] Jag antar att ni -att dömma av det du skriver- i er grupp redan har komplett kompetens d.v.s inkl personal som fyller IVO´s krav på föreståndare och övrig adekvat personal. ? [b]Klarar ni en ansökan idag?[/b] Skulle ni idag kunna fylla i en komplett ansökan till Inspektionen för Vård och Omsorg? -sånär som på delen om fastigheten vari verksamhet skall bedrivas? -eller har ni redan gjort det? [b]Tänk affärsängel![/b] OM ni har komplett bemanning- men att det bara är pengar som saknas och fastighet/verksamhetslokaler och att ni tror er klara första 65 viktiga punkterna/kraven i en IVO-ansökan [i]-så skulle jag i ert ställe söka kontakt med en affärsängel framför riskkapitalister eller crowdfunding.eller banklån eller Almi[/i] Det måste vara en affärsängel med samma intresse eller hum om branschen som ni har. En person som från början är med och utför IVO-ansökan i alla dess detaljer. [b]Upphandlingsavtalen[/b] Ni måste också ha professionell marknadsförings-support Det dröser inte in klienter bara för att man får upphandlings- avtal med varenda kommun och landsting. Avtalen ett stort jobb bara det, som inte garanterar någonting. Räkna med en lång uppbyggnadsfas av relations- och förtroende- skapande innan ni får " volym" som bär.. [b]Ni skall veta att ert initiativ behövs![/b] T.ex. så dör drogskadade ungdomar i dramatisk mängd p.g.a. att Psykiatrin är i kollaps. Sedan länge är det privata sektorn som blir räddningen för många som har svårt att försvara sig själva ..Vården utförs alltid effektivare och billigare i privat regi. Lycka till![i][/i]
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.