Semerersättning på sjukpenning

6

Hej!

Har en sjukskriven rätt till semesterersättning på sin sjukpenning från Färsäkringskassan? Och är det i så fall arbetsgivaren som ska betala ut det?

tacksam för svar.

Hälsningar Kristin 🙂
720
De första 180 dagarna av en sjukskrivning är semesterlönegrundande så för den perioden tjänar en anställd in semesterrätt. [br]Semesterersättning har man ju bara om man är timanställd eller när man slutar ett jobb, i övrigt så tjänar man ju in betald semester till kommande år. Oavsett vilket så har man som anstäld samma rätt till betald semester om man är sjukskriven som om man arbetat och alltså är det naturlitvis arbetsivaren som betalar ut semesterlönen eftersom det är från jobbet man kommer att vara ledig.
2360
37
En lösning är sedan länge att hyra in folk när det behövs, underbart, man sover mycket bättre då som företagare och har man pålitligt folk så genererar det mer jobb till dessa. Omvänt kan sägas att min hustru tar uppdrag som auktoriserad svensk-lettisk tolk. Ibland händer det att man vill ha en telefontolkning  kanske 100 mil från där vi bor klockan 03 på natten. Det är sådant som uppskattas bland tolkförmedlingarna och man blir ihågkommen för stora ärenden även på dagtid.  Inte alltför sällan flyger hon tidigt en morgon för att var någonstans i Europa och tolka och kan återkomma på natten eller några dagar senare. Några bokar henne mer än ett halvår före tolkning ska ske för att vara säkra på att få henne. Dessemellan kan hon vara ledig efter behag.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.