Hur mycket kan man tjäna på Adds och banners?

1
Hej!

Är det någon som har ett hum om hur mycket man kan tjäna på banners och ads i appar och på hemsidor? och till och med om man har reklam videos?

Tjänar man pengar per klick? eller bara att dem finns där? är det någon som har någon bra info om detta eller hur man kan ta reda på allt om det?

Tack på förhand!
338
25
Det är många faktorer som påverkar detta. Små och nya sajter ger inga intäkter. Det går att köra med affiliate-annonser som normalt ger betalt/köp. Kan bli några hundralappar här och där om man har tur. Ofta skapas dessa annonser med avsikt att sprida varumärket främst, och inte så mycket att sälja. Det är bra att kunna få sin logga spridd över nätet utan någon större kostnad. Inte så roligt för sajtägaren dock. Har man en större sajt och vill tjäna mer behövs en säljare som aktivt bearbetar marknaden. Men även här har det blivit tuffare. Allt går att mäta på internet vilket gör att annonsörerna och mediebyråerna är kräsna och kräver allt mer från sajterna. Banner annonsering funkar men kunderna kräver även alternativa sätt att synas med artiklar och andra kreativa lösningar. Är sajten nischad mot en viss målgrupp ökar chanserna att kunna ta betalt. Det finns vanligtvis 3 olika sätt att få betalt: Annonsören betalar/sidvisning/exponering. Annonsören betalar/klick. Annonsören betalar/köp i fast summa eller procent på inköpet. Det är en förhandlingssak. Saken är den att sitter man på pengarna idag så finns det så många sajter att välja på så man kan vara rätt tuff och pressa priserna. Kanske inte så positiv bild men det är sanningen - det tar tid, oftast flera år med kontinuerligt arbete, att driva upp en sajt så den bli attraktiv. Om du inte hittar en smal nisch som du har koll på och kan köra på som tusan med texter och annat skoj. Det går också att tjäna pengar på att skriva inlägg och länkar till sajter. SEO-arbete. Men även här krävs att man har en eller flera sajter/bloggar som vuxit på sig lite i storlek och förtroende hos Google.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.