Bygga lokal åt företaget

1
Hej

Jag har en enskild firma utanför min ordinarie anställning. Firman börjar behöva en plats att vara på och jag funderar på alternativ. Vad är vettigast och helt otänkbart? Bygga ut befintligt bostadshus är det ett alternativ? Fristående hus kanske är bäst? Bygga privat och hyra ut till företaget?

Sedan lite rent praktiska frågor. Allt efter som fakturering rullar på (jobbar med tjänster) och pengar kommer in, att av dessa investera i utbyggnad utan att ta ut några vinster. Är det ett vettigt alternativ? Tänkte bara börja bolla denna fundering. Är inte riktigt i detta läge än. Men det blir snart.

Behöver lite tips och kanske bra länkar.
2360
37
Det är alltid bra med kostnader i början och ang bygget så ta kaontakt med skattemyndigheterna och begär skriftligt svar. Om man sedan går på det i ett senare skede är inte 100% säkert men det är inget när det gäller skv i Sverigeoch är man inte expert på att överklaga så blir framtiden inte ljus vad än Maud Olofsson säger.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
190
[quote author=andersgo link=topic=2786.msg11768#msg11768 date=1189014932][br]Hej[br][br]Jag har en enskild firma utanför min ordinarie anställning. Firman börjar behöva en plats att vara på och jag funderar på alternativ. Vad är vettigast och helt otänkbart? Bygga ut befintligt bostadshus är det ett alternativ? Fristående hus kanske är bäst? Bygga privat och hyra ut till företaget?[br][br]Sedan lite rent praktiska frågor. Allt efter som fakturering rullar på (jobbar med tjänster) och pengar kommer in, att av dessa investera i utbyggnad utan att ta ut några vinster. Är det ett vettigt alternativ? Tänkte bara börja bolla denna fundering. Är inte riktigt i detta läge än. Men det blir snart. [br][br]Behöver lite tips och kanske bra länkar.[br][/quote][br][br]Vad är det för slags verksamhet? [br][br]Kräver verksamheten speciella lokaler? Att bygga nytt eller bygga ut är ofta en dyr lösning - ett alternativ är ju att hyra en lokal, åtminstone till att börja med. Då slipper du det ekonomiska risktagandet och blir inte sittandes med en utbyggnad av huset om du av något skäl sedan vill avsluta din verksamhet.[br][br]Att investera mer i verksamheten istället för att plocka ut vinsten i början är oftast vettigt - investerar man så kan man tjäna ännu mer pengar och därmed avstå en mindre vinst nu för en betydligt större senare.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.