"Egen" produkt för tillverkning i Asien?

118
1
Jag har nu ett tag gjort lite research på en produkt jag vill ta fram för att sedan sälja in till dagligvaruhandeln. Jag har fått god respons från inkubatorer, etc.
Min fråga gäller dock tillverkning av en helt "ny" produkt, en lösning som inte finns utan måste tillverkas. Produktionen blir troligen billigast i Asien men hur ska man göra innan tillverkningen kan sättas igång? Bör stegen se ut som följande:

1. Samarbeta med en innovatör eller student som kan hjälpa en med ritningar och eventuella problemlösningar.

2. Göra en prototyp för att sälja in den och ordna kunder.

3. Ta kontakt med en bra och trygg leverantör i Asien för masstillverkning.

Har ni några erfarenheter av liknande? Berätta gärna...
Jobbar på att förverkliga drömmar.
2360
37
Jag var själv uppfinnare en gång i tiden, men de flesta ligger i byrålådan då jag såg hur hyenor kan  lukta sig till en bra produkt när du vänder ryggen till. Haninge uppfinnarcntrum fick idén  och skulle utveckla den och vi alla skulle tjäna en bra slant. Men girigheten tog över. Då la jag av. Samtidigt fick jag en uppfinnartidning och ett halvår däreter kunde jag finna att Frankrikes bästa uppfinning det året var den samma som min.  För övrigt är det verkligt stimulerande  miljö att vara i när man har idéer. Jag är mycket intresserad av att höra hur det går för dig, och lycka till.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
118
1
Tack för ett roligt och intressant svar, Lars.[br][br]Jag är inte så rädd för att någon ska "sno" idén, utan jag är mer rädd för att man ska tappa gnistan för att man inte kommer någonstans. Sno idéer kommer folk alltid göra, det gäller bara att göra det bättre! Det är så jag känner för denna produkt. Tråkigt i ditt fall dock, jag beklagar...[br]Grejen med min idé är att jag också är rädd för att någon ska sno konceptet, då det är en attraktiv marknad (reklam) och stora konkurrenter som kan äta upp en på en dag! :)[br][br]Jag lovar att berätta hur det går, kommer förhoppningsvis boka in ett möte med några riskkapitalister med teknisk kunskap ganska snart.[br]
Jobbar på att förverkliga drömmar.
109
Patentera lösningen om det är möjligt så är du ganska trygg.[br][br]
118
1
VIsst, lite skydd ger det, men frågan är om det verkligen är så pass lönsamt? Vill man kopiera lösningen är det inte svårt.
Jobbar på att förverkliga drömmar.
57
Om du vill ha riskkapitalister som investerar vill de högst troligt se att din produkt/lösning är patenterad, om det går. Patentet går ju även sedan att sälja för förhoppningsvis en bra slant.
5
Hej, jag är själv väldigt intresserad av att få in en ny produkt på markanden.[br]Och de svar jag fick var är märkesskydda produkten sen börja tillverka och sälja.[br][br]Sen har jag även funderat lite på tillverkning i asien/china... Men när man tänker efter, är det inte billigare med transport och tillverkning av ett lokalt företag ? kommunikationen blir lättare osv. Till att börja med, om nu denna produkt går bättre än man tror, då kan man fundera på större tillverkning....[br][br]Bra länk tips :[br][url=http://www.almi.se/]http://www.almi.se/[/url][br][url=http://www.prv.se/]http://www.prv.se/[/url][br][b]http://www.uppfinnare.se[/b][br][br][b]Dokumentär jag rekommenderar är ; The Fake Trade[/b][br]Det är en dokummentär där dom följer förfalsknings industrin i asien och över hela världen.[br]Visste ni att folk förfalskar ägg ? Det är billigare att tillverka ägget utan hönan än att betala födan till hönan.(läskigt)[br]Dom körde stick prover av cancer medicin i engelska appotek ( Drogstores), många av medicinerna var falska. [br][br]Hur som haver så är det en riktigt bra dokumentär, som tar upp hur lätt det är för någon att förfalskar era produkter om man inte har koll på varje steg...[br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.