Bil

64
Jag har en privat bil som jag även använder i företaget vid uppdrag.
Vad gäller när man använder en bil 50/50, privat/jobb?

Om jag köper bensin med företagets pengar, bokför jag det som "eget uttag" eller som inköp i företaget?

Om jag inte kan köpa genom företaget, hur drar jag av för den privata kostnaden? Eller handlar det bara om bensinersättning som jag lägger till vid fakturering av kunder?
321
Hej![br]Det normala är väl att du betalar bensinen med egna pengar, och sen drar av  kr 18,50/mil. Hur mkt du sedan fakturerar dina kunder per mil är ju upp till dig. Själv skulle jag inte ta mer än de där 18,50. [br][br]Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
http://www.l-c.se
http://www.hlr-instruktorsutbildning.se
http://www.defibrillator-hjartstartare.se
http://www.skanehlr.se
64
Som fotograf finns rekommendationer från BLF att ta ca 32kr/mil exl. moms...[br]Dock så finns det uppdrag där man förhandlar pris och då kan det vara känsligt att säga att man tar milersättning, framförallt när det gäller privatkunder.[br]Så i vissa fall har jag gjort uppdrag utan milersättning.[br][br]Men hur som helst så bokför jag det som privat uttag om jag köper bensin på företagskortet?
1324
2
Detta med privat bil måste du se som 2 helt olika saker. [br][br]1. Din kund betalar det du kommit överens om så 32:- + moms kan ju vara OK. Och detta bokförs som alla annan inkomst. Att det är en separat post på fakturan är bara för att du vill visa kunden vad han betalar för. [br][br]2. Sedan har du kostnaden i bolaget. Och när det gäller Enskild Firma och användandet av privatbil så är det ganska enkelt. Allt som du handlar till bilen gör du privat. [br]Sedan bokför du 18,50/mil  mot körjournal. Jag gör det månadsvis för jag tycker det är enklast. [br]Du bokför då Debit 5618 och Kredit vart du tar pengarna (Ex 1930) eller Egen Insättning (2018) om du inte tar ut pengarna. [br][br]Hans
450
Lundenbilar finns beskrivet i BLinfo´s bokföringsböcker. Med hjälp att lyfta moms på kostnader på privat bil mm. eller googla...kanske funkar.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.