Import fast med eget märke på produkten? Hur funkar det?

96
Hej,

Satt och funderar på jens of seden som företaget hette under den tiden. I princip gick företagets strategi ut på att importera no name mp3 spelare och sedan sätta en egen klisterlapp på dessa och få kunder att tro att det faktisk var jens of sweden som tillverkat spelarna.

Skulle jag hitta en produkt som verkar tillräckligt intressant, hur ska man gå tillväga? Dvs hur fungerar det om jag hittar en underbar produkt och vill importera in den till Sverige och sälja det med ett eget  namn  än det orginala?
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Lämpligen pratar du med tillverkaren om de kan OEM-tillverka åt dig. Du förser dem med grafisk design, tar fram förpackningar, manualer och kanske dessutom sätter en viss kvalitetsnivå på komponenterna som ingår, och så kör man.[br][br]Jag har gjort det med några hundra produkter åt ett företag jag jobbade på, och det är inte så svårt. Det svåra är att göra märket känt och få människor att vilja betala mera för att köpa sakerna med din etikett, än när de förekommer på marknaden under ett annat namn.[br][br]Jens gör för övrigt "samma sak" idag, men nu med hörlursmärket Jays.
96
Hej och tack för ditt svar, men hur funkar det med lagar och så (I sverige och internationellt), upphovsrätt?
www.trcore.com-Importera från Kina+ 3D Skrivare leverantör
1165
Det är långt och oständligt att förklara det, men i korthet får du inte inkräkta på någon annans upphovsrätt. Leverantörer i Asien struntar i vad de tillverkar, det är du som sedan säljer det i Europa som råkar illa ut. Kinesernas grejer är så gott som aldrig mönsterskyddade så det är ingen risk att din "Delicious Mp3-player" gör intrång på upphovsrätten i "Shenshen Multimedia Electronics Mp3-player" eller vad nu tillverkaren heter.[br][br]Det är inte så dyrt för dig att mönsterskydda din egen produkt och namn. PRV har en hel del matnyttigt på sin sida.
16
Hej,[br][br]Om du behover hjalp med tillverkning och inkop i Asien kan vi pa Yourlink2asia hjalpa dig. Vi har Kontor i Guangzhou och Hong Kong som skoter var sourcing. [br][br]Kontakta garna mig om du har nagra fler fragor och funderingar. Besok garna var nya hemsida: [url=http://www.yourlink2asia.com]www.yourlink2asia.com[/url][br][br]Mvh,[br]Johannes Landstrom[br][url=http://www.yourlink2asia.com]www.yourlink2asia.com[/url]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.