Arbetskläder

4
Hej!

Jag är fotograf och behöver arbetskläder. Idag använder jag mina privata kläder och de blir väldigt slitna och smutsiga. Kan jag köpa arbetskläder på firman? Hörde nåt om att det måste stå en logga på kläderna så de inte används privat. Stämmer det?

Behöver även köpa in knäskydd när jag fotar, och det är väl lite enklare att få köpa på företaget antar jag.

Men hur gör jag för att kunna få köpa "vanliga" kläder till mitt arbete?

/Mia
2360
37
Det med logga är sådana kläder som man inte direkt använder för företaget men som företaget kan dra nytta av. Man kanske inte alltid går omkring som en levande reklampelare. Arbetskläder är avdragbara och knäskydd förstärker det hela. En tjänteman på skv kan ha sin dåliga dag och då är inget avdragbart utan man får överklaga. Fotoväst och oömma kläder är sådant som i sitt rätta sammanhang bör vara avdragbart.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Tack för svaret! Vet du var jag kan läsa mer om det lite mer ingående?[br][br][quote author=lars arenander link=topic=5734.msg27809#msg27809 date=1251535905][br]Det med logga är sådana kläder som man inte direkt använder för företaget men som företaget kan dra nytta av. Man kanske inte alltid går omkring som en levande reklampelare. Arbetskläder är avdragbara och knäskydd förstärker det hela. En tjänteman på skv kan ha sin dåliga dag och då är inget avdragbart utan man får överklaga. Fotoväst och oömma kläder är sådant som i sitt rätta sammanhang bör vara avdragbart.[br][/quote]
4
[quote author=lars arenander link=topic=5734.msg27809#msg27809 date=1251535905][br]Det med logga är sådana kläder som man inte direkt använder för företaget men som företaget kan dra nytta av. [/quote][br][br]Vad menar du med det? Har du nåt exempel?
1165
Ett par snickarbyxor för en hantverkare är det aldrig något snack om att det är avdragsgillt, vare sig man tryckt en logga på det eller inte. Men en pikétröja, eller en slips kan nog tänkas ifrågasättas. Men trycker man dit loggan på kläderna så godkänns det, eftersom man då från Skatteverkets sida utgår att det handlar om profilkläder för representation.
4
Tack för svar! Så om jag ska köpa vanliga svarta t-shirtar att jobba i så bör jag trycka upp min logga på?[br][br][quote author=swetrot link=topic=5734.msg27812#msg27812 date=1251538738][br]Ett par snickarbyxor för en hantverkare är det aldrig något snack om att det är avdragsgillt, vare sig man tryckt en logga på det eller inte. Men en pikétröja, eller en slips kan nog tänkas ifrågasättas. Men trycker man dit loggan på kläderna så godkänns det, eftersom man då från Skatteverkets sida utgår att det handlar om profilkläder för representation.[br][/quote]
1165
Det beror lite på vad det handlar om. Köper du fyra T-shirts á en 50-lapp/st så är det ingen som bryr sig. Trycket kommer kosta mycket mer än tröjorna. [br][br]Köper du däremot 25st tröjor á 199kr så är det nog bäst att det är din logga på också. Det är en bedömningsfråga där det finns rätt så stora gråa fält för en enmansföretagare. Det är inte rimligt att beställa tryck på enstaka plagg för att det skall bli avdragsgillt, utan man får lov att göra saker rimligt. Lättast är att hålla sig ifrån hippa modemärken som är dyra och iögonfallande vid en revision.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.