Trafiktillstånd?

16
Tjena!
Jag hoppas nån här har lite koll på trafiktillstånd, Jag har försökt och hitta svar,men allt är så luddigt.

Jag och 2 st till ska starta en flyttfirma. Och frågan är: Behöver vi trafiktillstånd?
Vem av oss ska söka det isåntfall? Jag har en yrkestrafiksutbildning bakom mig, men frågan är om det räcker för att få tillståndet?

Vad jag förstått så är det tydligen en hel del intyg och papper dom vill ha för att utfärda ett tillstånd. Och dom gör tydligen en personlig bedömning med bl:a grundande på privatekonomin?

Jag borde kanske ringa/maila direkt till dom om det här. Men jag tänkte att nån av er kanske har ett svar åt mig.

Mvh/Danne
16
Har nu läst på om trafiktillstånd. Och enligt sveriges otroligt invecklade och alldeles för många lagar så bromsar dom självklart upp nystartande av företag.[br][br]Man behöver alltså ha: 100k i kapital att visa. man behöver en utbildning med yrkestrafik, juridik m.m. lite redovisningar i företagets ekonomi,förutsättingar å dylikt.[br]Man får inte ha skulder hos kronofogden, man får inte ha grova brott i belastningsregistret.[br]Detta gäller alla delägare i ett HB och i ett AB är det en utsedd trafikansvarig.[br][br]Med alla dom här kriterierna så undrar man hur så många småföretag får tillståndet beviljat egentligen?[br][br]Så med detta sagt så lägger vi ner idén med flyttfirma, för vi klarar inte av alla dom kriterierna. Tackar å bockar sverige för att ni lyfter fram alla småföretagare, eller trycker ner kanske det ska vara..[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.