Ändringar i egentagna bilder

74
Hej, trevlig sida 🙂

Jag har en liten fråga. Om jag går ut på stan och tar en bild av t ex en bil, får jag då sedan lov att ändra den bilden hur jag vill (i photoshop) och använda i en kommersiell verksamhet?
T ex ändra så att det ser ut som det står mitt företagsnamn på bilen eller liknande? Jag tror inte det finns några regler som direkt stoppar det eller?

Mvh hej2  :nicka
70
Så länge föraren inte syns och registreringsnumret inte syns (eller byts ut) så är det bara att köra på. Vem ska kunna identifiera bilen och bråka om det?[br][br]Däremot känns det inte direkt ärligt att ha flaska bilder på en företagsbil som man inte äger... Ett bra sätt att kasta allt förtroende i soptunnan.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
74
Jo i för sig, de har du rätt i, inte så bra för ens förtroende. Tack för svar :)
450
Många fina trådar på detta ämne hos www.fotosidan.se och deras forum.
2360
37
Freetime, mycket intressant detta med fotosidan, fastnade länge där då jag är på jakt efter en eller ett par kameror för ett par planerade jobb.[br]Hej2  Det fins många sätt att synas på antingen det är bra eller dåligt enl. vissa.  Då kom jag att tänka på en gammalt reklamtrick som Pickos Budbilar använde sig av för årtionden sedan och det var att man satte nummer på bilarna allt eftersom man utökade, det var bara en sak man började inte från 1. De blev stora men ur det gick sen har jag inte forskat i.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.