Sprida falska rykten?

Pixie
Vad kan man göra om en konkurrent sprider falska rykten om ens affär?
Något borde jag väl kunna göra? Mer än att hoppas på att dom som köper är såpass nöjda att ryktet försvinner...
2360
37
Det är verkligen ett problem, Jag var själv utsatt för det av DN som slog upp stort. Man fick be om ursäkt samt att även PON Pressens egen etiska nämnd kritiserade DN. Längre än så har jag inte gått ännu. Bara detta tog mer än ett halvår samt var energikrävande med ett flertal ordväxlingar. Varken ursäkt eller PON:s kommer ut i pressen så där står fortfarande den felaktiga texten. Polisanmälan kan vara en väg för dig, själv får jag fundera vidare, jag vet vem som låg bakom.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1165
Det är inte mycket man kan göra mot "by-sladder" mer än att nöta på och visa att man är en duglig företagare. Om din konkurrent inte har något mer att komma med att skvallra kommer säkert allt fler att hitta till dig.
223
"All PR är bra PR"[br][br]- Fermenta
2066
2
Vet du det, eller tror du? Kan det bevisas?
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
223
Det vore onekligen ett intressant diskussionsämne (som skulle stjäla Pixies tråd).[br]Det enkla svaret är väl att det beror på vad man menar med "bra PR". :>[br][br]Signaturen syftade på en av svenskt näringslivs historias mest uppmärksammade skandaler, med [url=http://sv.wikipedia.org/wiki/Refaat_El-Sayed]Refaat El-Sayed i spetsen för läkemedelsföretaget Fermenta[/url] på 80-talet.
2066
2
Mina frågor var till trådskaparen, men jo... det vore intressant :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
109
Jag är inte helt 100 på detta, men som jag förstått det kan man inte "förtala" ett företag i Sverige OM det inte är i marknadsföringssyfte.[br]Alltså det är okej att starta en hemsida på nätet och skriva hur illa man tycker om ett företag och totalt såga dem på alla tänkbara sätt.[br]Det är däremot INTE okej att göra samma sak i en annons eller marknadsföringskampanj för sina egna produkter. Alltså att på företagets hemsida klanka ner på konkurrenternas produkter, tjänster.[br]Det är väl tack vare detta vi kan ha konsumentsidor på nätet där det ges ris å ros till företagen. Men som sagt, jag är inte 100 på det här så rätta mig gärna om jag har fel.[br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.