Försäkring mot kunders konkurs?

74
Säg att mitt företag levererar stora ordrar till andra företag. Om en av mina kunder går i konkurs efter att jag levererat en order och innan jag har fått betalt innebär det allså en stor ekonomisk förlust för mig. Finns det någon möjlighet att försäkra sig mot detta? Så att jag endå får betalt för mina varor. Vad kallas en sån försäkring i så fall?
1165
Kreditförsäkring kallas det.[br][br]Företagen Atradius och Euler Hermes är två stora aktörer på den marknaden
74
[quote author=swetrot link=topic=5197.msg25055#msg25055 date=1238436454][br]Kreditförsäkring kallas det.[br][br]Företagen Atradius och Euler Hermes är två stora aktörer på den marknaden[br][/quote]Perfekt tack :)
74
Säg att jag har en enskild firma eller ett handelsbolag. Om företaget går i konkurs blir jag ansvarig för eventuella skulder. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta? Vad heter den i så fall?[br][br][br]Säg att jag har ett aktiebolag. Om det går i konkurs så förlorar företag, som har levererat varor till mig utan att få betalt, pengar. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta, dvs så förtag vågar leverera till mig?
1165
[quote author=hej2 link=topic=5197.msg25063#msg25063 date=1238496295][br]Säg att jag har en enskild firma eller ett handelsbolag. Om företaget går i konkurs blir jag ansvarig för eventuella skulder. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta? Vad heter den i så fall?[br][br][br]Säg att jag har ett aktiebolag. Om det går i konkurs så förlorar företag, som har levererat varor till mig utan att få betalt, pengar. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta, dvs så förtag vågar leverera till mig?[br][/quote][br][br]1: Nej, en sådan försäkring skulle nog inget försäkringsbolag våga erbjuda. [br][br]2: De får teckna en kreditförsäkring i sådana fall, du kan inte göra så mycket annat än att se till att du bygger upp en god ekonomi och sköter dina åtaganden efter bästa förmåga.
74
[quote author=swetrot link=topic=5197.msg25064#msg25064 date=1238500527][br][quote author=hej2 link=topic=5197.msg25063#msg25063 date=1238496295][br]Säg att jag har en enskild firma eller ett handelsbolag. Om företaget går i konkurs blir jag ansvarig för eventuella skulder. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta? Vad heter den i så fall?[br][br][br]Säg att jag har ett aktiebolag. Om det går i konkurs så förlorar företag, som har levererat varor till mig utan att få betalt, pengar. Finns det någon försäkring jag kan ta mot detta, dvs så förtag vågar leverera till mig?[br][/quote][br]1: Nej, en sådan försäkring skulle nog inget försäkringsbolag våga erbjuda. [br][br]2: De får teckna en kreditförsäkring i sådana fall, du kan inte göra så mycket annat än att se till att du bygger upp en god ekonomi och sköter dina åtaganden efter bästa förmåga.[br][/quote] Okej tack :)[br]
2066
2
I alt. 2 borde du kunna få din bank att ordna en garanti mot leverantören - dvs att de i princip beviljar dig ett lån som betalas ut till leverantören om du inte kan betala. Inget jag testat än :)
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
74
Okej :)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.