Sälja ikea möbler utomlands

26
Om jag knallar in på Ikea i Sverige och köper möbler och prylar för låt säga 100000kr. Jag sätter det på en container och skeppar det till låt säga Thailand och starta en butik där jag säljer dessa möbler.

Är det olagligt eller har jag rätt att göra så utan att bryta mot någon lag?

Helgalen ide men nyfiken på hur det funkar.  🙂
47
Tror inte detta är lagligt alls. Du agerar då som "återförsäljare" utan IKEAS intyg på att du är det, och du kan sättas i skiten rejält.[br][br]Jag vet inte men har IKEA egna designers som tillverkar möblerna till dem? eller beställer de möblerna från andra företag?[br][br]Ett alternativ är att försöka hitta de designers, företag & tillverkare och beställa där igenom sen dra till Thailand. På detta vis gör du inget olagligt. Men att annonsera med att det är IKEAS möbler är dock olagligt. Då får du hitta på egna namn på de möbler du ska sälja.
|  - A&R, founder of Dekor Records
|  - Musician, composer & producer
|  - Music industry blog
355
1
[quote author=System link=topic=7683.msg36966#msg36966 date=1292160925][br]Jag vet inte men har IKEA egna designers som tillverkar möblerna till dem? eller beställer de möblerna från andra företag?[br][/quote][br]Jag menar de har helt egna fabriker med hela arsenalen av designers o.s.v. Vet inte om ni minns den där tråkiga historien från Ryssland med mutor och korruption för några år sedan. Detta var en IKEA fabrik som sysslade med olagligheter.[br]Menar det var länge sedan möblerna "tillverkades på Härlanda"  ;)
1324
2
[quote author=Jones link=topic=7683.msg35209#msg35209 date=1283959911][br]Om jag knallar in på Ikea i Sverige och köper möbler och prylar för låt säga 100000kr. Jag sätter det på en container och skeppar det till låt säga Thailand och starta en butik där jag säljer dessa möbler.[br][br]Är det olagligt eller har jag rätt att göra så utan att bryta mot någon lag?[br][br]Helgalen ide men nyfiken på hur det funkar.  :)[br][/quote][br][br]Just Thailand kanske var ett dåligt exempel. Då Ikea just håller på att bygga sitt eget köpcenter strax utanför Bangkok. Planerad öppning början nov 2011. [br][br]Å andra sidan kanske det blir enklare att göra affärer. Ex att handla en lastbil full I BKK och sedan ta ner den till ex Phuket och där sälja ihop med installation. (Finns ju ingen i Thailand som skulle handla , transportera hem och skruva ihop det själv när det går att köpa för en hundring THB altså= 22 kr). [br][br]Hans

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.