Blåst på alla pengar när företaget avbryter tjänst

1
Jag är precis nyutexaminerad och har valt att under sommaren lägga lite extra krut på frilans uppdrag inom webbdesign, programmering och seo. Jag har och har haft en del uppdrag där alla fungerat felfritt, kunden liksom jag är nöjd.

Nu igår har dock ett företag valt att avsluta projektet mitt i fasen och säger att jag inte heller har någon möjlighet att fakturera för de timmar jag jobbat för dem (priset var satt som projektpris och jag skulle från början inte fakturera per timme). Men vi är halvvägs i projektet och jag ligger redan ute med pengar för rese kostander till dem för möten samt flertalet arbetstimmar.

Jag känner mig dum och naiv som inte skrivit någonstans i orderbekräftelsen vad som skulle ske om någon part valde att avbryta den ej slutförda processen.

Finns det något jag kan göra? eller är jag helt körd? Vad bör jag lägga till i min orderbekräftelse för att det inte ska hända igen?
128
15
Du kan ju alltid testa att skicka dem en faktura för erlagd arbetstid och utgifter. Referera till deras beställning på fakturan och bifoga kopia på deras beställning.
http://www.cupsupport.se | http://www.fullpott.se | http://www.kalmarsundsparken.se | http://www.domänstatus.se
338
25
Mejl gäller som avtal och har du mejl där kunden godkänt så ska det gälla. http://lawline.se/answers/8742 Om inte det, har du inget annat som du kan trycka på som "skrämmer" dem?

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.