Trött på spam o högar med reklam?!

87
5
Hej,

Jag antar att jag inte är själv av att vara trött på all "reklam", så kallade spam-mass-utskick som kommer i inkorgen.

Tanken slog mig idag.
Köper inte ett företag in listor eller en tjänst från andra företag för att helt enkelt få 3e partens företags mejl och registrera denna adress för utskick?

Hur fungerar lagen där egentligen?

Krävs det inte ett godkännande från mottagaren som det 1a företag vill skicka reklam till. Eller?
Speciellt när det gäller så kallad registrerad prenumeration.


För på det hela så registreras mejl-adressen någonstans i en databas för utskick.
Eftersom det "alltid" följer med en länk som ofta lyder
"Vill du avregistrera din prenumeration hos oss, klicka här".


Jag har dock inte gett ett godkännande för prenumeration.
Inte på den mejl-adress som jag får all skit från iaf.

Hur går detta till?
Någon som vet?
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.
822
48
Du får skicka e-post till företag utan att de gått med på det. Jag är dock tveksam till om det någongång upplevs som positivt av mottagaren. Kanske om man lyckas nischa sig riktigt bra. Företag testar väl att köpa adresser. Med intresserad om någon testat och vilket utfall det blev.
87
5
Ok. Jag kanske förklarade mig lite otydligt? =/ Men tänker även på detta jag nämnde om prenumeration. Om det nu är en prenumeration via mejl. Hur kan detta gå till? För jag i min tur har inte godkänt det. 9 fall 10, så finner du en länk längst ner i väldigt litet format (givetvis).. som upplyser dig om att "klicka här" för att "avsluta" prenumerationen.
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.
822
48
Din epostadress är inlagd i ett program så de kan följa vad du och övriga gör, om ni öppnar och vad ni klickar på. Oavsett om de som skickar är seriösa eller inte så är det smart att kolla statistik. Länken tyder ju dock på att företaget bryr sig om att du kan avregistrera dig. Blev det ett svar på din fråga? :)
87
5
Tack,nja. Inte riktigt. Jag vet dock om detta med tracking, cookies, och olika spår-program. jag får återkomma när jag har tid med en ny förklaring. =)
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.
50
3
Antagligen har e-mailen adressen som du får alla dessa spammail till legat publicerad på internet utan "rätt kodning". Programmet som Patrik nämner kallas scraper, och denna har hittat din e-mail, lagt till den i en lista och sen sålt denna lista till ett företag som sen skickar e-mail till dig via en tjänst för nyhetsbrev.
87
5
Tack North, Tack för ditt svar.
Fastighetsservice | ett namn. . . ett nummer.
50
3
Det var så lite så, dock glömde jag att komma med en lösning! 1. Se till så att din email-adress inte finns på nätet utan någon sorts cloaking, (detta kan göras med bl.a. Javascript, har inte testat detta verktyg själv men det är den typen av verktyg som du ska testa, http://www.hide-email-script.com/) 2. Byt till Gmail och skapa alias. Gmail sorterar skräppost väldigt effektivt jämfört med andra system jag har provat. Med gmail kan du också koppla alias/vidarebefordringar, vilket gör att mail som skickas till [email protected] vidarebefordras till din gmail inkorg och när du svarar så är avsändaren [email protected].

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.