Reglerad/styrd prissättning från leverantör

1
Hej!

Vill som relativ ny egenföretagare inom bland annat e-försäljning få lite hjälp gällande konkurrensregler i relationen leverantör - ÅF.

Får leverantören av en vara reglera mitt utpris till kund för att "hålla marknadspriset uppe"?
Vad gäller vid styrd prissättning och kan leverantören välja att stänga av mig som ÅF eller missgynna mig med högre inköpspris eller liknande om jag ändå, vid kampanjer och liknande, väljer att ha ett lägre pris än det som leverantören vill begränsa mig till?

Tack för svar!
[url=http://www.sacial.se] Få det utrymme du förtjänar!
1470
246
Hittade en rapport om just detta, ( inte så oväntat, eftersom det är väldigt vanligt), men i rapporten framgår det att det är förbjudet att bestämma utpriset du ska ta, dock är det vanligt med vägledande prislistor. Jag tycker det är ett elände, eftersom det tar bort möjligheten för dig att sätta priser utifrån dina förutsättningar. Hur hårt man kan strunta i vad leverantören säger beror ju då förstås på hur viktig leverantören är för dig. Finns det bara en i landet som har just dom produkterna, så är det ju lite känsligt att göra som man vill. Dom här prislistorna sätter konkurrensen ur spel, och är en bidragande orsak till att så mycket är dyrare i Sverige än i övriga Europa. Bilreservdelar t.ex. www.konkurrensverket.se/.../prisstyrning-genom-rekommenderade-cirka...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.