Dags för arbetsförmedlingen att göra skäl för namnet.

367
46
Miljardregnet av skattebetalarnas pengar över
mer eller mindre obskyra jobb-coatchingbolag
är utmanande. Pengarna skall användas till att
anställa professionella arbetsförmedlare.

Sluta med privata coatchingfirmor, kurser i CV-skrivande
och annat trams.Återställ Arbetsförmedlingen till dess rätta uppgift: att skapa kontakt med arbetsgivare och matcha rätt personal på rätt plats.

Nu säger sig hälften av företagarna att de inte tänker anlita AF för personalärenden. Ett tydligare underbetyg kan en myndighet inte få.

Man kan vara en utmärk yrkesman eller yrkeskvinna utan att
nödvändigtvis vara tränad i CV-skrivande eller personlig
presentationsteknik. Företagens HR-folk är fullt kompetenta att välja rätt personal.

Att lägga över hela ansvaret på den enskilde att själv leta upp
eventuella arbetstillfällen och på egen hand sälja in sin kompetens är både nonchalant och hänsynslöst.

Folk med naturlig fallenhet för sådant klarar sig själva.
Arbetsförmedlingen förutan

Riv och bygg nytt.
Arbetsförmedlingen skall återgå till att koncentrera sig på
att matcha arbetssökande med lediga jobb. Är det brist på
arbetskraft inom en sektor skall AF biträda med lämplig yrkesutbildning.
Redaktuellt
6
Det blir en viss inkonsekvens i resonemanget. Att det är hänsynslöst och nonchalant att folk ska klara av att söka jobb, men de klarar av att presentera sig så de kommer på intervju? Jag trodde i min enfald att detta hängde intimt ihop. Antingen behöver de svaga hjälp med allt eller ingenting. Att jobbcoachningen är misslyckad som den ser ut idag håller jag med om. Ett fullständigt slöseri. Men andemeningen är tänkvärd. Upplägget skulle dock ha varit lite annorlunda, så hade det varit en bra lösning. Samhället ska inte ta ifrån individen dess ansvar att söka sysselsättning för att klara eget uppehälle (dvs inte akassa eller bidrag), utan vara med och hjälpa till och stötta individer som har det svårt på egen hand. Det är i första hand individens ansvar att skaffa sig sysselsättning. Myndigheten ska vara med och styra omskolning etc så att vi kan ta till vara på individerna så att de fyller de luckor som finns.
367
46
Vi är tämligen eniga. Men jag menar att det inte är direkt att jämställa med svaghet om man inte har naturlig fallenhet för att sälja in sig själv,att visa social kompetens och komma över ovanan att uppträda inför okända personers kritiska ögon. I vart fall så finns det ingen Quick Fix som någon jobbcoatch eller stylingprofet eller annan Personlig-Utveckling-Guru kan ordna. Alla sådana snabbt tillskansade manér avslöjas omgående första dan på jobbet. Tänka-positivt-kurser, och liknande självstärkande seanser, som saluförs i olika förpackningar fungerar som droger.-Man vill snart komma tillbaka och köpa mer. Personlighetsförändrande terapi tar lång tid och är ett gungfly,som inte ens medicinskt skolade terapeuter lyckas särskilt väl med. Snabbutbildade coatcher, stylister och likn. ställer bara till mer oreda än nytta. Och dränerar statskassan som i AF:s fall. Nu finns det ju t.o.m. coatching för coatchfolk har jag sett. Säger allt om en kvacksalvande bransch. Jag håller med dig om att det är individens ansvar att (försöka) skaffa sysselsättning. Det är Arbetsförmedlingens uppgift att matcha rätt personal med rätt kompetens till rätt arbetsgivare och tvärtom. En service både till näringslivet och till individen.
Redaktuellt
31
5
Har alltid tyckt att arbetsförmedlingen är en ganska obehaglig och översittande myndighet, och den senaste tidens händelser har väl knappast gjort någonting för att förändra mina åsikter. Jag är glad att jag sluppit att ha så mycket med dem att göra. Kan bara hålla med om att fokus hos AF är helt uppåt väggarna. Gör om gör rätt...

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.