Mötesplats för människor med affärsidéer och investerare

1
Jag har under en längre tid gått och tänkt på att det vore kanon om det fanns en arena där människor med affärsidéer, företagsidéer, visioner, etc. kunde stråla samman, presentera sina affärsidéer och söka efter andra kompetenser. Det finns många människor som går runt och bär på kreativa och lönsamma idéer men det svåra är att komma vidare från idéstadie till utvecklande. Ofta räcker det inte med den egna kompetensen utan denna behöver ofta kompletteras med andras kunnande och erfarenheter. Dessutom är man ofta i behov av någon som är villig att investera. Problemet idagsläget är att allt är så utspritt. Du får söka efter andra kompetenser/potentiella kompanjoner på ett ställe och investeringsmöjligheter på ett annat ställe (ofta vet man kanske inte ens vart man ska leta)

Min idé är (kortfattat) helt sonika att skapa en sofistikerad virtuellarena (likt monster eller platsbanken) där människor med affärsidéer, som behöver komma vidare i processen, kan presentera sina idéer och söka efter kompanjoner med specifika kompetenser. Tanken med denna arena är att den även ska fungera som en plattform för investerare/riskkapitalister att söka bland lukrativa idéer som de i ett tidigt skede vill gå in och satsa på. På så vis genereras en "win/win" situation, där både människorna med idéerna och investerarna gynnas.

För att komma vidare med denna idé behöver jag folk som tycker att detta låter intressant och som är villiga att ingå ett samarbete. Så känner du att detta är något för dig så hör av dig till mig.

Hälsningar / Fredrik Därth
Mailadress - [email protected] 
1616
4
Är inte det liknande detta forum?[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
36
Jättebra idé! Det här forumet är jättebra för att diskutera när man väl är igång, men jag förstår precis vad du eftersträvar. Jag kan i min bekantskapskrets ibland sakna någon att bara diskutera affärsidéer med. Jag lovar att det kan komma fram så många affärsidéer bara man strålar samman och kan brainstorma.[br][br]Har du någon hemsida ännu?[br][br]Själv skulle jag gärna vilja att det fanns IRL-träffar för att diskutera affärsidéer. Helt enkelt träffa likasinnade och kanske knyta några intressanta kontakter. Det skulle kunna kombineras med föreläsningar av investerare, marknadsförare mm.[br][br]Lycka till och berätta gärna mer om hur det går :)
1616
4
IRL träffar finns det fullt av, inte ovanligt brukar dessa arrangeras av företagsorganisationer så som BNI, företagarna, MIG mfl. Förvisso kräver dessa oftast medlemskap i någon form men i långa loppet är det en mindre kostnad.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Det är många som ligger i vassen och väntar på att få ta din idé, stora som små. Jag har sett det allför många gånger för att bli imponerad, men en och annan kan slika igenom nätet och det kanske är du. Lycka till
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.