Profilekonomi - Ekonomi och profilering

5
För att företag skall överleva och kunna verka för sin framtid så finns det egentligen bara ett sätt att komma framåt. Genom att tjäna pengar. Att tjäna pengar är emellertid inte helt enkelt. Samtidigt som du som egenföretagare eller delägare i ett bolag måste fokusera på att leverera de tjänster eller produkter som ni åtagit er, måste också den övriga verksamheten såsom administration, försäljning, planering och ekonomi fungera.


Profilekonomi har en affärsidé som går ut på att verka som en intern ekonomiavdelning på extern basis. Ni som kund upplever oss som en del av företaget och lämnar ut de delar som Ni inte anser hinns med. Det kan röra allt från den löpande ekonomiska redovisningen till att implementera en webbshop på Er befintliga hemsida. Genom ett nära och effektivt samarbete kommer Profilekonomi bli en naturlig del i Ert företag.


Profilekonomi erbjuder alltså diverse administrativa och ekonomiska tjänster såsom rådgivning och löpande bokföring tillsammans med profileringsmöjligheter med hemsidor, logotyper och allt vad som finns däri. Vi ligger lägre i pris för att kunna rikta oss mot nystartade företag som absolut inte är intresserade av sköta ekonomin utan istället vill fokusera på det som de är bra på.


Har ni några frågor eller är intresserade så går det bra att höra av sig på kontaktmailen eller uppgifterna som finns på vår hemsida, http://www.profilekonomi.se


På återhörande!
2360
37
Det låter bra när man startat men dessförinnan är det än viktigare att få rådgivning innan start och det är det inte många som håller på med trots att det är avdragsgill kostnad när man väl startat samt även moms i detta fall.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Det låter som en bra grej, något jag själv skulle kunna tänka mig (om jag inte vore så envis och tycker att "eftersom jag ju trots allt är utbildad företagsekonom ska jag minsann göra bokföringen själv..!"). Jättebra när man håller på med tjänster och därmed jobbar mycket åt andra. Lätt att "glömma" (bortprioritera) sin egen administration då.[br][br]Lycka till!
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se
2360
37
Som utbildad ekonom gör jag all bokföring själv, sedan kommer mina kunskaper runt det hela till användning, det som jag menar är viktigt med förplanering. Jag tror aldrig förutom  mina inlägg handlat om vikten av detta. Vi får se hur fel jag hade :LOOOL.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1165
[quote author=profilekonomi link=topic=5014.msg24220#msg24220 date=1234969785][br]För att företag skall överleva och kunna verka för sin framtid så finns det egentligen bara ett sätt att komma framåt. Genom att tjäna pengar. [br][/quote][br][br]Jag var inne och tittade på er hemsida. Lite mycket text under "tjänster", men rätt OK.[br][br]Något som jag saknade var vem ni är. Jag förstår att ni kanske inte har någon omfattande referenslista som nystartade, men berätta då gärna vilka ni är, bakgrund och erfarenhet. En liten länk till Martins respektive Stefans CV på kontaktsidan hade gjort mycket för trovärdigheten när man funderar på att släppa ifrån sig en massa viktiga saker till en extern firma.[br][br]Jag hoppas det kommer att få bra för er.
5
[quote author=lars arenander link=topic=5014.msg24235#msg24235 date=1234994429][br]Som utbildad ekonom gör jag all bokföring själv, sedan kommer mina kunskaper runt det hela till användning, det som jag menar är viktigt med förplanering. Jag tror aldrig förutom  mina inlägg handlat om vikten av detta. Vi får se hur fel jag hade :LOOOL.[br][/quote][br][br]Så tänker nog många, särskilt personer som en gång börjat med ekonomin själv eller har en utbildning inom företagsekonomi själva. Det är givetvis så att många väljer den vägen men vi tror ändå att det finns väldigt mycket företag som inte önskar att göra på det viset. Dessutom, precis som vi försöker framhäva på vår hemsida, riskerar många att få lägga mycket energi och tid på sådant som de inte tycker är roligt eller vill lära sig. Då riskerar det också att gå ut över deras kärnverksamhet som ändå var anledningen till att starta företaget. Vi testar idén och ser om det finns intresse. Vi är dock mycket tacksamma för alla rekommendationer, kritik eller positiva ryggdunk vi kan få.[br][br][quote author=swetrot link=topic=5014.msg24237#msg24237 date=1235001021][br][quote author=profilekonomi link=topic=5014.msg24220#msg24220 date=1234969785][br]För att företag skall överleva och kunna verka för sin framtid så finns det egentligen bara ett sätt att komma framåt. Genom att tjäna pengar. [br][/quote][br][br]Jag var inne och tittade på er hemsida. Lite mycket text under "tjänster", men rätt OK.[br][br]Något som jag saknade var vem ni är. Jag förstår att ni kanske inte har någon omfattande referenslista som nystartade, men berätta då gärna vilka ni är, bakgrund och erfarenhet. En liten länk till Martins respektive Stefans CV på kontaktsidan hade gjort mycket för trovärdigheten när man funderar på att släppa ifrån sig en massa viktiga saker till en extern firma.[br][br]Jag hoppas det kommer att få bra för er.[br][/quote][br][br]Tack för en mycket bra kritik. Gällande CV och meritlistor finns det, precis som du påtalar, inte så många referenser att hänvisa till eftersom det är ett direkt nystartat bolag. Däremot finns det välfyllda CV:n att tillgå. Det är däremot inget som vi vill lägga upp på hemsidan och skylta med. Dels för att det är en handling som inte är direkt publik och för allmän beskådning utan något som använder oss av när en första kontakt sker. Att länka till ett CV på hemsidan tycker vi är att ta det lite för långt i ett första steg utan vi ser hellre en första kontakt som sedan, privat, får ta del av våra meriter efter en diskussion om vad vi kan göra för varandra. [br][br]Vi skall se över texterna på "Tjänster" och se om det går att revidera något. Kritiken är noterad och som ovan nämnt, mycket tacksam att få![br][br]Slutligen vill jag tacka alla övriga som också har kommenterat vårt första inlägg. Jag är mäkta imponerad att så mycket feedback kom så fort. [b]Det uppskattas verkligen.[/b]
640
5
Hej! [br][br]Klockren affärsidé tycker jag!  :bravo[br][br]Själv är jag inte alls som cantaton eller Lars. Jag lämnar mer än gärna över sånt till andra eftersom det inte alls är min grej att pilla med papper.  [br][br]Angående att lägga upp ert CV och annat så ser jag ingen som helst anledning. Har man en taxirörelse så scannar man kanske inte in sitt körkort och lägger upp på sin hemsida. Lite "that goes without saying". ;)[br]Förstår ändå swetrots tanke eftersom det är lite magert med referenser. I ert fall hade jag helt tagit bort den delen av sidan. Hade den inte varit där hade man säkert inte tänkt på det alls. [br][br]Saknar priser på era tjänster, men det kanske inte är helt enkelt att skriva ut. [br][br]Kör hårt! [br][br]MVH[br][br]R[br]
5
[quote author=Robaino link=topic=5014.msg24249#msg24249 date=1235079670][br]Hej! [br][br]Klockren affärsidé tycker jag!  :bravo[br][br]Själv är jag inte alls som cantaton eller Lars. Jag lämnar mer än gärna över sånt till andra eftersom det inte alls är min grej att pilla med papper.  [br][br]Angående att lägga upp ert CV och annat så ser jag ingen som helst anledning. Har man en taxirörelse så scannar man kanske inte in sitt körkort och lägger upp på sin hemsida. Lite "that goes without saying". ;)[br]Förstår ändå swetrots tanke eftersom det är lite magert med referenser. I ert fall hade jag helt tagit bort den delen av sidan. Hade den inte varit där hade man säkert inte tänkt på det alls. [br][br]Saknar priser på era tjänster, men det kanske inte är helt enkelt att skriva ut. [br][br]Kör hårt! [br][br]MVH[br][br]R[br] [br][/quote][br][br]Kul att du gillar den! Nu hoppas vi att andra gör det också ;)[br]Jag förstår också vad CV idén innebar, men jag hävdar att vi har tänkt igenom och resonerat oss fram till att det här var det bästa.[br][br]Gällande referenser är jag med i ditt tankesätt. Skall reflektera över det en runda och så får vi se. Kan vara bra att gömma den tills den fylls på. Dock saker på gång så vi får se lite! Priser är en sådan sak som också tas utanför publika nätet så att säga. Har fått lära oss att sånt sköter man internt![br][br]Tack för kritiken!
2360
37
En fara med att inte sköta bokföringen själv är att man tappar lite av greppet om det hela. Jag har för länge sedan haft företag där jag inte skötte det hela själv och det kändes inte bra helt enkelt för mig. Är man totalt ointresserad så är det om inte annat ett nödvändigt ont handlande, ofta bra eller som i en annan tråd där man fick en uppgift helt plötsligt att man skulle betala in 1/4 million till staten. Jag är fullt övertygad om att ni kommer att få fullt upp att göra.  1 referens är ingen referens så plocka bort den till sni har minst ett dussin. Ord har en oerhörd kraft, det lärde jag mig om inte förr, när jag satt och dömde i tingsrätten som nämndeman  rtfm.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
5
[quote author=lars arenander link=topic=5014.msg24252#msg24252 date=1235091026][br]En fara med att inte sköta bokföringen själv är att man tappar lite av greppet om det hela. Jag har för länge sedan haft företag där jag inte skötte det hela själv och det kändes inte bra helt enkelt för mig. Är man totalt ointresserad så är det om inte annat ett nödvändigt ont handlande, ofta bra eller som i en annan tråd där man fick en uppgift helt plötsligt att man skulle betala in 1/4 million till staten. Jag är fullt övertygad om att ni kommer att få fullt upp att göra.  1 referens är ingen referens så plocka bort den till sni har minst ett dussin. Ord har en oerhörd kraft, det lärde jag mig om inte förr, när jag satt och dömde i tingsrätten som nämndeman  rtfm.[br][/quote][br][br]Låter som en vettig regel. Kommer ta bort i närtid.[br]Tack!
720
Om konceptet har jag egentligen inget att säga. Vi jobbar själva på samma sätt sedan 20 år tillbaka så att det fungerar vet jag. Däremot tror jag  ni är fel ute om ni vänder er till nystartade företag, det är inte de som har ett intresse av tjänsten.[br][br]Sedan gäller det att verkligen ha breda kunskaper, för ni inser väl att som "totalleverantör" till era klienter så kommer både det ena och andra att hamna på ert skrivbord. Alla företagare är ju också privatpersoner så ena dagen hjälper man till vid en bodelning, nästa dag ska ett testamente upprättas, nästa dag ett nytt bolag bildas, nästa dag undrar någon om de har råd att köpa hus och nästa dag vill någon ha hjälp att planera sitt uttag av föräldrapeng och slutligen ska någon ha en server installerad och konfigurerad[br][br]Men, men att lägga upp ett referensföretag som anlitat er innan ni ens är reggade med F-skatt och moms blir ju lite fel. Det skapar mer frågor än ger ett bra intryck.
2360
37
Redkon, så är det och du är säkert en guldgruva för dina kunder med ett brett kunnande om de olika ekonomiska turerna när man startat företaget. Tyvärr är det få som tänker efter före. Resultatet ser vi ju här ibland på forumet ifs bara toppen på isberget och det gör mig bekymmrad när en del bara ska kasta sig in som företagare, Ibland går det kalla kårar när jag tänker på dessa om 3 år. Några har naturligtvis inte förstått det hela och bara fortsätter och det går bra för dem och att man bara pratar en massa strunt. (jag lägger det snarare på turkontot)
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
5
[quote author=Redkon link=topic=5014.msg24270#msg24270 date=1235151254][br]Om konceptet har jag egentligen inget att säga. Vi jobbar själva på samma sätt sedan 20 år tillbaka så att det fungerar vet jag. Däremot tror jag  ni är fel ute om ni vänder er till nystartade företag, det är inte de som har ett intresse av tjänsten.[br][br]Sedan gäller det att verkligen ha breda kunskaper, för ni inser väl att som "totalleverantör" till era klienter så kommer både det ena och andra att hamna på ert skrivbord. Alla företagare är ju också privatpersoner så ena dagen hjälper man till vid en bodelning, nästa dag ska ett testamente upprättas, nästa dag ett nytt bolag bildas, nästa dag undrar någon om de har råd att köpa hus och nästa dag vill någon ha hjälp att planera sitt uttag av föräldrapeng och slutligen ska någon ha en server installerad och konfigurerad[br][br]Men, men att lägga upp ett referensföretag som anlitat er innan ni ens är reggade med F-skatt och moms blir ju lite fel. Det skapar mer frågor än ger ett bra intryck. [br][/quote][br][br]Det var ju kul att höra att konceptet fungerar. Det är ju inget nytänkande på det viset utan mer en omformulering av redan befintliga ekonomikonsulter.[br][br]Vi förstår dig mycket väl när du skriver att ett brett kunnande kommer behövas gällande allt som kan komma att bli en utmaning. Nu besitter vi själva en ganska bred kunskap i mycket av det som vi erbjuder med flera års erfarenhet av arbete inom ekonomi och IT. Det tillsammans med en fyra årig ekonomisk magisterexamen på universitet och med ett mycket stort nätverk inbillar vi oss att även om det dyker upp uppgifter som är nya för oss också, att vi har människor att vända oss till. Att en och samma person kan allting som måste kunnas är inte rimligt utan om det dyker upp uppgifter som vi själva inte känner oss tillfreds med kan även vi vända oss till så kallande experter på området. [br][br]Gällande referenserna har vi tagit åt oss av tidigare inlägg på forumet och kommer ta bort den länken under dagen. Lars uttryck om en referens är ingen referens låter vettig och är just ett sådant som ovan nämnt, något som vi lyssnar och tar åt oss av andra. Dock tycker vi det är konstigt att du uttalar dig om F-skatt och kunder utan att egentligen ha läst eller vet om det stämmer. Bolaget är registrerat, har F-skatt och redan kunder att serva...[br][br]Att människor försöker starta bolag ser vi bara som positivt. Att ge sig in i nåt och sedan för att sedan förstå att det inte funkar är väl egentligen ingenting som är fel. Hade man inte testat hade man heller inte fått det bekräftat. Att det skulle vara tur och placeras på turkontot spelar egentligen ingen roll. Vi inbillar oss att ganska mycket i om företag lyckas eller inte, handlar väldigt mycket om tur. Kunskapen som folk besitter innan minskar bara mängden tur men det föreligger alltid någon form av tur i en lyckad satsning. [br][br]Det gäller att göra rätt saker, på rätt ställe och vid rätt tidpunkt. Om det sen kallas tur eller inte lämnar vi till andra att spekulera i.
2360
37
I sista meningen finns det inte särskilt mycket tur.När,var,hur,varför. Att man får ett mervärde är å andra sidan ett plus. Det behövs flera av er sort som kan mer än bara bokföring på ett och samma ställe. Rådgivning är en guldgruva särskit i bistra tider då man måste strama åt på olika håll för att få det hela att gå ihop och med rätt personer på båda sidor har man en win-win situation.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
185
Det låter jättebra med brett nätverk etc. Jag tror, liksom flera andra i tråden, att ni kommer att behöva ha breda kunskaper. Den dagen jag verkligen känner att jag inte hinner med min bokföring kommer jag eventuellt att lägga över bokföringen på ett liknande företag, men dessförinnan "vågar" jag faktiskt inte riktigt. Lars tog upp ett exempel från en annan tråd (som jag också har följt), och man vill inte ha sådana chocker. Även om någon annan gör bokföringen åt en är man ju själv ansvarig för den. Som det är nu har jag ju stenkoll på allt som går in och ut, hur resultat- & balansräkning ser ut och inte bara likviditeten.[br][br]Men för en företagare som inte kan bokföring och dylikt är ett företag som ert såklart en stooor hjälp! [br][br]Utför ni kontroll av bokföring också? Mamma kan grundläggande bokföring, men är lite osäker på vissa delar. Dock känner hon inte att hon har råd att lägga ut den helt på någon annan, så hon bokför allt på fortnox, och så kan hennes revisor logga in på samma konto och kontrollera det hon har gjort, och, vid behov, rätta till det som blivit fel. Rätt smart tycker jag. Kanske något för er, om ni inte redan tänkt på det.[br][br][quote author=profilekonomi link=topic=5014.msg24276#msg24276 date=1235210687][br]Det var ju kul att höra att konceptet fungerar. Det är ju inget nytänkande på det viset utan mer en omformulering av redan befintliga ekonomikonsulter.[br][br]Vi förstår dig mycket väl när du skriver att ett brett kunnande kommer behövas gällande allt som kan komma att bli en utmaning. Nu besitter vi själva en ganska bred kunskap i mycket av det som vi erbjuder med flera års erfarenhet av arbete inom ekonomi och IT. Det tillsammans med en fyra årig ekonomisk magisterexamen på universitet och med ett mycket stort nätverk inbillar vi oss att även om det dyker upp uppgifter som är nya för oss också, att vi har människor att vända oss till. Att en och samma person kan allting som måste kunnas är inte rimligt utan om det dyker upp uppgifter som vi själva inte känner oss tillfreds med kan även vi vända oss till så kallande experter på området. [br][br]Gällande referenserna har vi tagit åt oss av tidigare inlägg på forumet och kommer ta bort den länken under dagen. Lars uttryck om en referens är ingen referens låter vettig och är just ett sådant som ovan nämnt, något som vi lyssnar och tar åt oss av andra. Dock tycker vi det är konstigt att du uttalar dig om F-skatt och kunder utan att egentligen ha läst eller vet om det stämmer. Bolaget är registrerat, har F-skatt och redan kunder att serva...[br][br]Att människor försöker starta bolag ser vi bara som positivt. Att ge sig in i nåt och sedan för att sedan förstå att det inte funkar är väl egentligen ingenting som är fel. Hade man inte testat hade man heller inte fått det bekräftat. Att det skulle vara tur och placeras på turkontot spelar egentligen ingen roll. Vi inbillar oss att ganska mycket i om företag lyckas eller inte, handlar väldigt mycket om tur. Kunskapen som folk besitter innan minskar bara mängden tur men det föreligger alltid någon form av tur i en lyckad satsning. [br][br]Det gäller att göra rätt saker, på rätt ställe och vid rätt tidpunkt. Om det sen kallas tur eller inte lämnar vi till andra att spekulera i.[br][/quote]
Jessica Jäger Sångerska och kulturproducent http://www.jessicajager.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.