Anybody.se - Community kring träning, kost, näringsinfo,...

22
Hej,



Har lagt upp vår senaste produktion och skulle vara tacksam om man kunde få lite synpunkter.



Anybody.se är tänkt att fungera som community kring olika former av träning, kost/kosttillskott, näringslära,..m.m.



URL: http://www.anybody.se
/ Jocke
18
* Textraderna är alldeles för breda. Runt 65-70 tecken är rekommenderat. [br] [br]* Öka radavståndet ytterligare lite för att främja läsbarheten. [br] [br]* Ni kanske inte har skapat koden bakom men tabeller för design hör till datorernas medeltid. Ni skulle snabba upp sidan och minska på bandbredden om ni skrev semantisk kod och använde css. [br] [br]* När jag går in på nyheter så får jag bara upp en nyhet. Först när man klickar på den kommer de övriga fram. Varför? [br] [br]* Det finns inte riktigt någon naturlig väg att följa genom sidan. Det första man ser är inte er logga som sig bör utan två svettiga beefs. Efter det kan man antingen titta på menyn eller notiser. Har man redan tittat på menyn så känns det onaturligt att gå tillbaka upp till notiserna. Man ska inte behöva flacka upp och ner med blicken utan mer flyta genom sidan. [br] [br]* Understruken text som inte är en länk är inte att rekommendera. Under nyheter hittar man också en grå länk. [br] [br]Edit: CSS:en verkar innehålla en del fel. Fick ett gäng varningar från Firefox när jag gick in på sidan. [br] [br]Jaja det var vad jag kom på vid en snabb titt. Finns säkert mer om man skulle sätta sig in lite mer. Det där var ju bara ytliga saker som syns direkt.
22
[quote="Kristoffer Nilsson"]* Textraderna är alldeles för breda. Runt 65-70 tecken är rekommenderat. [br][/quote]Håller med. Sidan är egentligen designad för att det skall ligga ett sideblock på högerkanten, vilket kommer minska radbredden. Dessa sideblocks är dock eh klara ännu. [br][quote] [br]* Öka radavståndet ytterligare lite för att främja läsbarheten. [br][/quote] Skall kolla på detta. [br][quote] [br]* Ni kanske inte har skapat koden bakom men tabeller för design hör till datorernas medeltid. Ni skulle snabba upp sidan och minska på bandbredden om ni skrev semantisk kod och använde css. [br][/quote]Jo, det är väl så. Dock är sajten byggd med Joomla och en del av de komponenter m.m. är gjorda mha tabeller. Något att titta på mer i framtiden. [br][quote] [br]* När jag går in på nyheter så får jag bara upp en nyhet. Först när man klickar på den kommer de övriga fram. Varför? [br][/quote]Åtgärdat så man kommer direkt tilllistningen [br][quote] [br]* Det finns inte riktigt någon naturlig väg att följa genom sidan. Det första man ser är inte er logga som sig bör utan två svettiga beefs. Efter det kan man antingen titta på menyn eller notiser. Har man redan tittat på menyn så känns det onaturligt att gå tillbaka upp till notiserna. Man ska inte behöva flacka upp och ner med blicken utan mer flyta genom sidan. [br][/quote]Skall ta mig en funderare. Tror du det skulle bli bättre om jag bytte plats på "biffarna" och loggan (spegelvänt)? [br][quote] [br]* Understruken text som inte är en länk är inte att rekommendera. Under nyheter hittar man också en grå länk. [br][/quote]Har fixat några understrykningar. [br][quote] [br] [br]Edit: CSS:en verkar innehålla en del fel. Fick ett gäng varningar från Firefox när jag gick in på sidan. [br] [br]Jaja det var vad jag kom på vid en snabb titt. Finns säkert mer om man skulle sätta sig in lite mer. Det där var ju bara ytliga saker som syns direkt.[/quote] [br] [br]Tackar för feedback'en![/quote]
/ Jocke
18
Ja det kanske kan bli bättre. [br]Tycker att du ska skippa notis-rutan helt samtidigt. [br]Den infon kan mycket väl ligga lite längre ner på sidan.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.