Bildförmedling i digitala eran

1
Hej!

Vi har startat en bildförmedling på nätet som heter qlick.se ( http://qlick.se )

Nuförtiden när så många har digitalkamera, så är det lätt för vem som helst att lägga ut sina bilder för försäljning. Man behöver inte längre vara proffs och höra till en liten skara utvalda på en bildbyrå. Qlick är öppen för alla och för närvarande har vi över 400 fotografer. Eftersom det i huvudsak är en svensk sajt, så har innehållet en svensk/nordisk prägel, vilket skiljer den från generiska amerikanska databaser som istockphoto.



Vi skiljer oss från proffessionella byråer genom att vara billigare och hantera förmedlingen snabbare och enklare. På proffsbyråer får man förhandla fram användningsområdet och betala tusentals kronor för enstaka tillfällen. Vi säljer till mycket lägre enhetspris med obegränsad användning.



Vi skiljer oss från bloggar, flickr etc genom att vi tillhandahåller bilder i fullformat med kvalitetskontroll, inte mobilbilder eller lågupplöst. Visst är det många som "lånar" bilder från Internet, men ska man ha material för publika sammanhang bör man ha säkrat upphovsrätten till bilden och få den i tillräcklig upplösning.



Vi tror att detta är något som kan passa små- till medelstora företag som inte har en jättereklambudget och stora ramavtal med byråer. Vad tror ni?



Besök oss gärna! http://qlick.se



Hälsningar

Martin



Qlick.se drivs av Joinit Lund Ekonomisk Förening
205
1
Häftig sida, imponerad över att ni ger förslag på färger som bilden kan passa ihop med. Ni har en bra lösning på kategorisering av bilder och man får en bra överblick på förstasidan. Lycka till! [br] [br]EDIT: Såg nu att bilderna på förstasidan hamnar lite fel om man använder Firefox/2.0.0.1, kan vara värt att kolla upp.
758
1
Lycka till med satsningen - och man ju tycka att det finns en enorm [br]marknad och genom att samla ihop fotografer på ett ställe så kan man [br]också ta ett samlat grepp om denna marknad. [br] [br]Vad som däremot gjorde mig väldigt förvirrad, var att när man titta på [br]bilderna från exempelvis Blekingen och sedan vill se bilder "Blåljus", så får [br]man se samma bilder igen :o [br]Såg att det gällde tydligen alla bildsidor :mrgreen: så då kanske det ska [br]vara så.
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.