Svårt hitta tillverkare

4
rtfm Man hör ibland att det är svårt för svenska tillverkar då allt fler vänder sig till Kina och andra låglöneländer. Men, som uppfinnare är det svårt att hitta tillverkare, finns det några? I så fall var?

Jag har kontaktat ett antal tillverkare med förfrågningar men får ofta inte ens ett svar, är ni stå stora att ni bara talar med stora företag? Dumdrygt i så fall. Ni vet inte vad min idé (eller andra fattiga små uppfinnares idéer)  skulle kunna göra för ert företag.

Jag efterlyser en hemsida med olika slags svenska (och kanske också utländska) tillverkare. Deras presentation av företaget, kapacitet, maskiner etc. Ett annat förslag i väntan på hemsidan är att ni kontaktar Almi så kanske de kan göra någon slags lista.

1616
4
Vore mer logiskt om sådan lista finns på [br]http://www.uppfinnare.se/page.asp?pageid=2256[br]eller[br]http://www.idebanken.se/[br][br]Men du verkar tala om två olika former av företag här. Tillverkningsföretaget eller företaget som köper in uppfinnarens idé för att tillverka. Kanske jag bara tolkar dig fel.[br][br]Tillverkningsföretagen ex plast, elektronik eller mekaniska producenter finns de flesta redan listade i både gula sidorna och på hitta.se samt med googles hjälp kan man finna fler. Är det dessa du söker så ring dem direkt då får du oftast snabbare svar än per mail.[br][br]Vad gäller att få företag intresserade av din idé vill det till att du vet vilket företag du ska ta kontakt med och verkligen få till ett möte med rätt beslutsfattande person där. Bra sätt är då att du själv från början vet vid skapandet av din idé vilka företag du ska presentera din idé för. För att få till ett intresse vill det till att du kan trigga på punkterna på vilket sätt din idé passar in i deras utbud, vilka möjliga effekter och mervärden den ger.[br][br]Som du beskriver nu låter det mer som att du skapar idéer och skjuter i luften efter möjliga inköpare.[br][br]Du har helt rätt att allt mer produktion sker utomlands ex Kina och Indien och ja priserna blir oftast billigare där än vad de skulle blivit i sverige. Vilket egentligen är sorgligt speciellt då det faktiskt är viktigare för sveriges ekonomi att exportera och inte importera.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
4
Jo, Uppfinnarföreningen och Idébanken vore också lämpliga ställen för en lista. Att själv försöka hitta genom de sidor du nämner är inte lätt. En del har inte hemsida eller så visar de inget på den så man vet ändå inte riktigt vad de gör. Jag har lagt ner bra många timmar för att försöka hitta lämpliga tillverkare, skickat mejlförfrågningar utan att få svar. Du kanske är hemma i branschen så du vet hur man gör, jag kommer från en helt annan bransch och finner det svårt även om jag har hjälp från Almi. Jag vill fortfarande påstå att en lista med tydliga presentationer skulle var bra för oss okunniga. Att vända sig mot Kina är ett stort steg för nybörjare utan stort kapital på fickan. [br][br]Alla tillverkare köper inte in ens idéer, det jag söker är någon som tillverkar dem åt mig för en rimlig penning så att jag kan sälja själv. Jag "skjuter inte mina idéer i luften", vad du nu menar med det men har man inte själv tillgång till en riktig verkstad så att man ens kan tillverka protyperna själv då behöver man hjälp. [br][br]Om jag måste flörta in mig eller tigga och be varje eventuell tillverkare för att de ska visa intresse och lyssna till vad jag har, då har de förmodligen redan tillräckligt att göra. Den som vill hänga med in i framtiden är väl lite mer på hugget och öppen för nya idéer och förslag, särskilt när de får dem på bricka och själva slipper söka upp dem.
1616
4
Är det specifikt prototyptillverkning du är ute efter borde dessa vara intressanta: http://www.loom.nu/[br]Finns säkert flera som erbjuder liknande framställning av prototyper.[br][br]Jag har tidigare själv arbetat för uppfinnare med både illustrationer och grafisk design. Som du nämner är det inte helt lätt vad gäller att hitta tillverkare ej heller inköpare av uppfinningar. Som du eftersöker att få dem listade är nästan ännu svårare då det kräver att någon kan samordna dessa listorna intressera företagen att presentera sig själva och hålla dem uppdaterade.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
I Baltikum har du nära till tillverkare som är billiga fortfarande. Jag kommer själv att använda dessa för mina ändamålmen men att  ha en bra kontakt kan vara handelskammarens företagsavdelning i respektive land. Gör du prototypen finns det säkert de som vill göra arbetet men inget är gratis som här. ex Mojos fantastiska hängivenhet att serva.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
4
Lars![br]Missade att du hade svarat här, mejlade dig om frågan. Ska titta lite närmare på Handelskammaren, det kanske är ett alternativ. [br]Tack all som engagerat sig!
2360
37
Jag å andra sidan svarade på din förfrågan innan jag hunnit läsa här. så nu är frågan välbelyst. Att ha att göra med ett land som ligger så nära som Lettland gör och med de priser som fortfarande finns samt de förmånliga skatter som är där är jag förvånad att inte fler än du hör av dig på denna tråd. På min E-post brukar det däremot komma minst några stycken i veckan + en massa andra frågor.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.