Skolinspektionen söker en Avdelningschef till Skolinspektionen

btbsilent
Avdelningschef till Skolinspektionen i Linköping

Skolinspektionen arbetar med tillsyn och kvalitetsgranskning, handlägger anmälningar och prövar tillstånd för fristående skolor. Fokus i alla Skolinspektionens verksamheter är barns, elevers och vuxenstuderandes lika rätt till god utbildning och kunskapsutveckling i en stimulerande och trygg miljö. Barnet, eleven och den studerande kommer i främsta rummet vid varje beslut och varje bedömning. Skolinspektionen är regionalt organiserad med avdelningar i Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå. Myndighetsledning och centrala stödfunktioner är placerade i Stockholm.

Avdelningen består av tre enheter som arbetar med kvalitetsgranskning, tillsyn och anmälningsärenden. Totalt består avdelningen av ca 40 medarbetare där tre enhetschefer och två administratörer rapporterar direkt till avdelningschefen.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef är du ansvarig för avdelningens mål, resultat och verksamhetsutveckling och tar ansvar för strategiska frågor. Du rapporterar till generaldirektören och deltar aktivt i ledningen av myndigheten vilket innebär resor i tjänsten.

Skolinspektionen är en processorienterad organisation där avdelningschefen leder arbetet för att uppnå en god kvalitet i verksamheten, att resurserna används effektivt och med ett starkt fokus på måluppfyllelse och resultat. Du ska också driva myndighetens kärnprocesser och myndighetsprojekt, som process- eller projektägare.

Du har det övergripande ansvaret för att myndighetens värdeord trovärdighet, tydlighet och tillgänglighet genomsyrar alla externa kontakter med t.ex. huvudmän och media samt avdelningens utredningar och beslut.

Arbetet innebär även att ta tillvara på medarbetarnas olika kompetenser så att det främjar kontinuerlig utveckling och lärande i organisationen. Samarbete mellan avdelningscheferna är nödvändigt för att bidra till Skolinspektionens mål.

Kvalifikationer

Du ska ha adekvat högskoleutbildning samt erfarenhet av:

politiskt styrd organisation
att leda andra chefer
budget-, personal-, beslut- och resultatansvar
Det är meriterande med kunskap och erfarenhet av:

offentlig verksamhet
det svenska skolväsendet och god kännedom om de regelverk som styr verksamheten
att leda tillsyns- och kvalitetsgranskande verksamhet
att utveckla arbetssätt och rutiner i en processtyrd organisation
process- och projektledning
För att kunna genomföra uppdraget tror vi att du:

är genuint intresserad och har förmågan till ett gott chefs- och ledarskap
är resultatorienterad och skapar engagemang och delaktighet genom att motivera, leda, och förse andra med de befogenheter som krävs
har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar
är strategisk, strukturerad och har en god analytisk förmåga
är kommunikativ och tydlig med förmåga att lyssna och diskutera men också att driva och besluta
är stabil med ett gott omdöme
Tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Omfattningen är heltid. Skolinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning.

Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, bifoga personligt brev och CV. Klicka nedan för att ansöka, tjänsten har dnr 21-2014:4830. Sista ansökningsdatum är fredagen den 22 augusti 2014.

Frågor
Upplysningar lämnas av generaldirektör Ann-Marie Begler, tfn08- 586 080 11 eller HR-chef Sofia Elvin, tfn 08-586 086 14.

Fackliga företrädare är Jonas Nygren (SACO) tfn 08-586 083 30 och Helena Olivestam Torold (OFR) tfn 08-586 082 10.

Skicka ansökan: https://express.candarine.com/campaign/url/forward/3a245aef57e8

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.