av Marcus Frödin och Stefan Olsson
Marcus Frödin och Stefan Olsson
0 foruminlägg
5 artiklar
Lockande drömmar, menings- och lustfyllda mål

 

Att ha drömmar och mål som passar just dig, som ger dig både mening och glädje i vardagen i det du gör är något visat sig göra människor lyckligare.

(förresten, har du tänkt på att ett riktigt motiverande mål nästan alltid är någonting som du inte har gjort förut? Det är någonting som sträcker dig utanför det som du har gjort hittills, det är någonting som får dig att utvecklas, att bli mer. Inte bara att få mer!  Det är en härlig känsla att vakna på morgonen och veta att du är på väg att fortsätta dagen i ritktningen mot dina drömmar och mål!)

Var proaktiv i det du gör
Ta initiativ. Agera. När du är kreativ, ger förslag på förbättringar, hjälper andra och tar mer ansvar verkar det som att du blir lyckligare inte bara i jobbet, utan också i livet i stort. Det är roligt att göra och bidra!

Möjlighetsfokusera, le och rör dig mer
Lyckliga människor letar efter och ser därför mer möljigheter. De använder både tanken och kroppen på sätt som stärker dem. Ett enkelt sätt är att le, pröva nu direkt får du se! Motion, eller vilken form av kroppslig rörelse som helst (gärna tillsammans med andra), aktiverar lycko-endorfiner som redan finns inom dig och gör dig mer lycklig.

Undvik jämförelser med andra
Människor som fokuserar på sina egna personliga resultat och utveckling verkar vara lyckligare än de som ständigt jämför sig själv med andra ... Vem jämför du dig med och varför inte dig själv?

Prioritera saker och pengar mindre, människor mer
Människor som prioriterar saker och uppgifter före människor tenderar att vara olyckligare än de som prioriterar människor före materialla saker (och pengar är en sådan sak). En god vän till oss säger att den valda sanningen "Människor är viktigare än saker" har betytt otroligt mycket i hennes liv sedan hon införde den.

Sök energi och glädje
Lyckliga människor verkar ha stödjande vänner, kollegor och familj, och dessutom en eller några människor som de är väldigt nära (behöver inte vara partners, utan även andra). Vilka ger dig energi och vilja tar, och vilka ska du prioritera mer från och med nu?

Säg tack, och mena det!
Människor som skriver ner eller säger vad de är tacksamma för upplever ofta en större lycka (ett bra tips är att köra tacksamhetsövningen i kapitel 8 av Må bra under tiden du lyckas för att se hur det påverkar just dig). Tack för att du läser det här!

Ge mer
Många beskriver det som den ultimata känslan att kunna ge och bidra till andra. Om det så är några givande ord, handlingar eller saker till någon annan, så pröva att ge mer - och lägg märke till hur det känns för just dig.

Acceptans
Acceptera att vissa saker bara är som de är. När du gör det ..., och verkligen rensar dig själv på saker du tidigare stört, irriterat eller beklagat dig över, så kan du börja slappna av och skapa utrymme för att må bättre. Och det är en oerhört skön känsla som absolut bidrar till att känna lycka i livet. Kanske till och med en förutsättning.

Uppskatta ögonblick i vardagen
Pröva att uppleva med alla dina sinnen ett ögonblick i vardagen och uppskatta det precis som det är, så kommer du att märka hur ditt tillstånd kommer att förändras. Lyckliga personer verkar leva i det här tillståndet oftare än andra.

Lycka till med det du vill!

Taggar:

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
Lycka
| Anmäl | 7 år sedan
Inspirerande tips! Tror personligen att acceptans och tacksamhet kommer högst upp på min lista, men gillar också era tips om att sluta jämföra sig för att bli mer lycklig 🙂