Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

12 överraskande tecken att du är en entreprenör

Dela artikeln
tisdag, 02 maj 2017 17
12 överraskande tecken att du är en entreprenör Först publicerad 2012-11-12

Känner du att du inte alltid passar in i normen för hur man ska bete sig? Då kan du ha värdefulla entreprenörsegenskaper. För de egenskaper som är bra när man är anställd är inte nödvändigtvis till en fördel när man är företagare.

Nästan alla artiklar som skrivits om entreprenörskap antyder att det inte passar oss alla. Egenskaper listas som vanligen förknippas med framgångsrika människor så som stark arbetsmoral, uthållighet, övertygelseförmåga och disciplin.

I 25 år har Grant Cardone studerat entreprenörer och han menar på att det som främst bidrar till deras framgång inte är detsamma som vad samhället vanligtvis lyfter fram som fördelar. Personer som John D. Rockefeller, Henry Ford och Oprah Winfrey har inte uppnått sin storhet genom att ha de egenskaper. Inte heller efter att ha följt den smala stigen som rekommenderas av ”management gurus”.

Så tror inte på allt andra säger om dig och inte heller på de som vill placera dig i ett fack. För kanske är det så att dina förmodade negativa sidor och egenskaper i verkligheten är dina tillgångar.

Här är tolv tecken som många anser vara något negativt, men som faktiskt kan vara tecken på att du är menad att bli entreprenör.

1. Hatar när inget händer - Du har svårt att se varför saker och ting alltid ska göras på ”det gamla hederliga sättet”, utan att någon kan förklara varför. Du är ingen person som vill sitta och titta på och du är inte heller en person som vill följa flocken.

2. Lätt uttråkad - Du finner dig lätt uttråkad och andra ser på dig som ett problem. Men ingenting är fel med dig förutom att du är uttråkad med aktiviteter som inte är utmanande nog. Det är därför du hatade de flesta lektionerna i skolan. Bill Gates hoppade t ex av college för att senare bli en av världens rikaste män.

3. Fått sparken från tidigare jobb - Du är för kreativ för ditt eget bästa när det gäller att arbeta för andra. Kanske har du som mig, fått sparken från tidigare anställningar. Att bara vara en kugge i hjulet är svårt då du vill skapa något andra kan inspireras av och bidra till.

4. Stämplad som rebell - Du vet att storhet ligger utanför linjerna av likformighet och tycker inte att politik, lagar och förordningar gäller dig. Du har beskrivits som en rebell och regelbrytare som skulle trotsa gravitationen om du kunde.

5. Står emot auktoriteter - Du har hela ditt liv stått emot auktoriteter som dina föräldrar, lärare och chefer. Du går inte hand i hand med överenskomna normer i grupper eller i samhället du arbetar och lever i.

Se även: 17 ovärderliga råd från världens främsta entreprenörer

6. Redo att förbättra allt - Du tittar alltid på hur du kan göra saker och ting bättre. Dessutom är du påstridig och delar fritt ut dina tankar och idéer till förbättring, även när du inte är tillfrågad.

7. Dålig på att kallprata - Du har svårt att göra den typ av småprat som ger lugn till så många människor. Det känns som ett slöseri med tid och gör dig bara obekväm.

8. Jobbig uppväxt - Du kan ha fått mycket kritik, retats och även mobbad som barn eller tonåring. Detta har fått dig att vilja bevisa för världen att du verkligen är en kraft att räkna med.

9. Besatthet - Du kanske har blivit stämplad som besatt eller med tvångsmässigt beteende eftersom när du väl påbörjar något har du svårt att släppa taget. Låt inte någon övertyga dig om att det är en sjukdom eller en brist. Alla de stora entreprenörerna gräver ner sig totalt i sitt arbete och sin vision. Howard Schultz höll t ex fast vid Starbucks även när hans familj försökte övertala honom att lägga ner.

10. Rädd för att gå solo - Entreprenören inom dig är rädd för att gå på egen hand – men samtidigt livrädd för att inte göra det. Denna rädsla är vanlig i vårt samhälle eftersom vi har lärt oss att tro att entreprenörskap är mycket mer riskfyllt än att ha ett "fast jobb". Verkligheten är att osäkerheten finns i båda.

11. Svårt att varva ner - Du kan inte sova på natten eftersom du inte kan stänga av dina tankar. En affärsidé kan även visa sig i drömmen. Nästa morgon finner du dig fortfarande slukad av tanken vilket distraherar dig från jobbet du ska utföra.

12. Passar inte in i normen - Du har alltid känt dig lite utanför.

Tills du vänjer dig vid tanken att du är i själva verket skiljer dig från de flesta människor, kan det vara ett problem. Eller blir det precis den motivation du behöver för att erkänna entreprenören inom dig, som skriker för att komma ut.

Källa: Entrepreneur.com

Ämnen

Kommentarer

 • Patricia Mellin
  Patricia Mellin fredag, 16 november 2012

  Mycket intressant!

 • Sophia
  Sophia onsdag, 14 november 2012

  Oj. Den här artikeln hjälpte mig jätte mycket, mitt i en liten livskris. Helt plötsligt kan jag se mig själv som något annat än ett puckat freak nu när det är motstånd i precis allt jag gör och jag ändå vägrar att ge upp och placera in mig i "normen". Normen har jag nog hela livet slagits emot. Alla punkter stämmer in på mig helt eller delvis.
  ..Nu kan jag helt enkelt placera mig själv i ett "ok-fack" som faktiskt ger en massa hopp. Trots att hela helvetet verkar vara emot mig just nu. TACK! ∏u∏

 • Matthias
  Matthias tisdag, 13 november 2012

  Jo jisses, har aldrig sett mig som entreprenör, men de allra flesta punkterna stämmer faktiskt! En ny titel att trycka på visitkortet nu då...

 • Peter
  Peter tisdag, 13 november 2012

  Allt stämmer klockrent på mig utom nummer 10... Jag kör alltid igång nya projekt helt själv... Alla andra ställer ju bara till det, gör fel och är i vägen så det är bättre att göra allt själv... Har haft otur med ett par partners som jag ändå har haft. Dessa verkar tyvärr tror att framgång mer handlar om tur istället för hårt arbete och jävlar-anamma... Därför växer heller inte mina projekt vidare just på grund av att jag inte längre litar på andra..... Moment 22 helt enkelt....

 • Rasmus
  Rasmus tisdag, 13 november 2012

  Det är lite skrämmande när man läser. Nästan varenda punkt stämmer in på mig själv! Jag har aldrig gillat att "följa strömmen" utan alltid försökt komma på nya och revolutionerande idéer och därför passar nog entreprenörskap mig ganska bra. Varför va som alla andra när man kan va sig själv ? Det brukar fungera bäst i slutändan.

 • Göran
  Göran tisdag, 13 november 2012

  Stämmer precis!:)

 • Imre Randin
  Imre Randin måndag, 12 november 2012

  Instämmer till alla delar...
  -det är alldeles tydligt att de flesta framgångsrika entrepenörer är helt enkelt icke anställningsbara personer.

Välj kommun från listan