av Gunnar Thryselius
Gunnar Thryselius
0 foruminlägg
6 artiklar
Nu är det bevisat att vår livsstil har stor betydelse för vilka sjukdomar vi får. Genom en bra livsstil halverar du risken för cancer och minskar radikalt risken för hjärtinfarkt och diabetes. En stor studie av 25 000 kvinnor i Mälardalen som pågått i elva år visar hur stor påverkan vårt sätt att leva har på vår hälsa och överlevnad.

 

Skillnaden mellan kvinnor och män anses av forskarna inte vara stor. Resultaten presenterades på ett symposium på Karolinska institutet där flera välkända forskare medverkade.

Liten förändring

Du behöver inte vara en renlevnadsmänniska för att uppnå effekten. Om du följer fem enkla regler, (vissa av dem kanske du redan följer) behöver förändringen inte alls vara stor jämfört med hur du lever idag.

Läs mer om friskvård

Enkla regler

Följ nedanstående regler så finns det goda möjligheter att du uppnår effekten.   

  1. Om du röker, sluta röka
  2. Drick ej mer än 1 glas vin om dagen
  3. Undvik ett BMI över 30
  4. Motionera 60 minuter per dag (raska pulshöjande promenader)
  5. Ät en sund kost med frukt och grönsaker

Du behöver avstå från rökning, vara måttlig med alkoholen, hålla normalvikt, röra på dig dagligen och äta en sund kost. Det är inga konstigheter. Det mesta visste du säkert redan tidigare, men du kanske inte riktigt haft tid eller ork att komma igång. När du kommer igång kommer motivationen.

En regel i taget

 

Om du behöver förändra din livsstil efter alla fem reglerna så ta en regel i taget. Då har du större möjlighet att lyckas och få till en bestående livslång förändring. För varje regel du följer så minskar risken. När du följer reglerna halveras risken för flera riktigt allvarliga sjukdomar.

Ett steg i taget

När du tar förändringen i små steg och lyckas med dem så ökar du motivationen avsevärt och orkar ta tag i nya förändringar som ger dig ett längre liv med högre livskvalitet. Du kommer i en positiv spiral!

Garanti

Ett som är säkert är att du inte kommer ångra dig när du har börjat ditt nya liv. Ett hälsosamt liv ger dig den bästa garanti du kan få för en bra livskvalitet!

Tidpunkt

 

Bästa tidpunkten att börja är nu. Du är en vinnare varje dag du följer de enkla reglerna helt eller delvis! Ju tidigare du börjar desto lättare kommer det bli för varje dag.

Bonus

Den riktigt stora vinsten förutom att du minskar risken med upp till 50% för allvarliga sjukdomar är att du kommer att må så mycket bättre, få mer energi och en avsevärt förbättrad livskvalitet.

Skriv gärna upp de regler eller åtgärder du vill ta tag i så blir det lättare att komma ihåg vad du planerat att genomföra.

Taggar:

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.