Startsida
av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se i Älmhult
91 foruminlägg
1341 artiklar

Tjänsten Mina meddelanden

 

Genom att gå med i tjänsten Mina meddelanden får du en säker e-brevlåda där meddelanden från myndigheter kommer in digitalt istället för på papper. Det gör att du mycket snabbare kan ta del av olika ändringar som görs och allt du behöver är en e-legitimation. Du får en avisering via e-post och sms om några meddelanden kommer in till e-brevlådan så att du snabbt ska kunna få reda på att någon kontaktat dig. Tjänsten är gratis och finns tillgänglig för dig som är firmatecknare. Här får du även besked när årsredovisningen för ditt aktiebolag kommit in till Bolagsverket och när den godkänts.

Registrera en e-postadress

Genom att registrera en e-postadress hos Bolagsverket får du automatiskt ett e-postmeddelande från dem varje gång en anmälan om ändring i företaget diarieförts. Genom att du omedelbar får en signal om ändringar till den e-postadressen så kan du snabbt kontakta Bolagsverket och meddela att något är fel så att de kan stoppa ärendet. Du anmäler en e-postadressen i e-tjänsterna på verksamt.se eller på blanketten ”Anmälan om adressändring för företag och föreningar, nr 701”. Är du osäker på om du redan anmält en adress så kan du enkelt gå in på e-tjänsterna på verksamt.se eller kontakta Bolagsverket för att kontrollera e-postadressen.

Prenumerera på ändringar i ditt företag

Vill du inte få information via e-post så kan du prenumerera på ändringar i ditt företag. När en ändring registreras i företaget så skickas uppgifterna ut till dig veckovis. Prenumerationen kostar 375 kronor inklusive moms per år och organisationsnummer.

Registret mot penningtvätt

Om verksamheten är verksam inom vissa branscher kommer du behöva skydda den mot försök att utnyttja den för penningtvätt. Skulle du inte anmäla din verksamhet även om du är skyldig till detta kan du tvingas stänga ner verksamheten. Du anmäler då verksamheten till registret mot penningtvätt. Använd blanketten ”Anmälan till registret mot penningtvätt, nr 705” och skicka anmälan till Bolagsverket.

Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in

 

Genom att gå in på tjänsten, Söka ett ärende eller se om en årsredovisning kommit in, och fylla i organisationsnummer så kan du snabbt få besked om företagets eller föreningens samtliga pågående ärenden hos Bolagsverket. Här kan du välja ett specifikt ärende och få detaljerad information om ärendet, vem som skickat in det och om avgiften är betald eller ej.

Meddelande till företrädare

Varje dygn skickar Bolagsverket ut ett meddelande till alla företrädare som har av- eller inregistrerats i något företag. Meddelandet skickas till personens folkbokföringsadress och ger personerna möjlighet att snabbt reagera om något ändrats på falska grunder.

Tycker du inte att alla dessa verktyg är något för dig så kanske det kan vara bra att ta hjälp av någon av dem så att du lätt kan se om något nytt sker i verksamheten.

Visa kommentarer 0
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.