av Redaktionen
Redaktionen
Författare på Foretagande.se
46 foruminlägg
1259 artiklar
Brian Tracy anses som en av de främsta i världen inom områdena entreprenörskap, företagande, försäljning och ledarskap. Han vet vad som funkar och vad som inte funkar för att starta företag. Brian säger att det finns sju formler du kan använda för att ha mycket större chans att på sikt lyckas med att starta igång och utveckla ditt företag.

 

Här listar vi dem:

  1. Visualisera dina mål – Ta reda på exakt vad det är som du vill uppnå. Varför vill du starta eget företag? Spela sedan upp detta målet som en film i ditt huvud, precis som du redan har uppnått det. Hur känns det när du nått målet med ditt företagande? Gör detta om och om igen.
  2. Ta reda på ett problem som du kan lösa med hjälp av en produkt eller tjänst som har hög kvalité och bra värde. Allt framgångsrikt företagande innebär att man erbjuder produkter och tjänster av hög kvalité och högt värde för kunden.
  3. Starta företag i liten skala och lär dig din bransch noggrant. Ha tålamod och investera hellre tid än pengar, då lär du dig snabbare. Ett jättebra sätt att starta företag på är att dra åt svångremmen vilket betyder att du börjar med lite pengar. Du växer sedan tillsammans med din verksamhet och investerar endast de pengar du tjänar från företaget, snarare än att ta lån eller söka efter annan investering utifrån som t ex bidrag.
  4. Testa, testa och åter testa – Ta det lugnt och testa alla nya idéer istället för att bara kasta dig in i saker och ting. Starta och utveckla ditt företag ett steg i taget.
  5. Expandera endast på kapital du har tjänat genom din verksamhet, alltså inte heller här genom lånade pengar.
  6. Välj noggrant ut de människor du ska jobba tillsammans med. Det största misstaget du någonsin kan göra är att välja fel personer att arbeta med eller starta företag ihop med.
  7. Använd dig av de finansiella hävstångseffekterna. Hela syftet med att starta eget är att utveckla en konsekvent och förutsägbar källa av inkomster som ligger över dina samtliga kostnader och utgifter. Se alltid till att ha en bra likviditet i bolaget genom att dra ner på kostnader. Bra finanser på pappret gör att det kommer att bli mycket lättare att hitta samarbetspartners, skapa bra relation till banken och andra myndigheter, företag och personer som kan hjälpa dig att utveckla ditt företag. Ett annat tips som Brian nämner är att starta företaget på deltid där du inte blir beroende av pengarna, samtidigt som du ändå lär dig verksamheten. Arbeta på kvällar, helger och på din semester.

Kom ihåg detta. De flesta som starta företag och misslyckas gör det pga inkompetens. Du som grundare och företagsledare måste vara påläst. Den tid du investerar på att lära dig så mycket du kan om företagande innan du starta, kommer att betala sig många gånger om under många år framöver. Ha tålamod.

Två saker du kan göra redan nu för att starta eget företag med framgång:

Här är två saker du kan göra redan nu för att genomföra dessa formler så att du har mycket större chans att lyckas.

Första och främst – Var beredd. Den vanligaste orsaken till att människor lyckas med att starta företag är att de har den kunskapen och erfarenheten som behövs. Läs på!

 

Den andra saken är att du bör starta i liten skala. Vissa människor tror att de kan lyckas snabbare genom använda alla sina pengar direkt eller genom att ta lån. Det är precis tvärtom. Börja litet och väx med hjälp av de inkomster du får in genom försäljning.

Lycka till!

Visa kommentarer 1
Du måste registrera dig som medlem för att skriva en kommentar.. för att registrera dig som medlem.
| Anmäl | 11 år sedan
Tack för en bra artikel. Tycker att man kan tillägga; att den dagen man funderar på att göra tilläggsförvärv för att få ytterligare hävstång i marknaden, så kan det löna sig att använda sig av en finansiell rådgivare som kan hjälpa ditt företag att identifiera de potentiella köpobjekt som bäst passar ditt företag. Oftast har dessa typer av finansiella rådgivare tillgång till verktyg som underlättar en identifieringsprocess av dessa företag. En finansiell rådgivare kan samtidigt stämma av affärsplanen för din verksamhet så att förvärvskriterierna blir så effektiviserade som möjligt. En lärorik process helt enkelt.