Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer

Adobe Kuler - Snygg design även för oss färgblinda

Dela artikeln
onsdag, 20 augusti 2008 0

Adobe Kuler- Men du är ju färgblind, brukar det heta när sjuksystern eller optikern tar fram sin lilla bok med små färgpluttar som ska föreställa siffror. Sist jag var hos optikern så tyckte hon att det var så skoj att jag inte såg några siffror, så hon skrattade och ville att vi skulle gå igenom boken en gång till. Hennes entusiasm smittade av sig, så vi började om.

 

(Hon tröstade mig i alla fall till slut med att jag såg några siffror i boken som ingen annan ser… :)

Själv jobbar jag med design då och då, främst när jag tar fram nya hemsidor. Så visst finns det hopp för oss färgblinda.

Svaret är Adobe Kuler .

Det är en sida som genererar färgerna och de rätta färgskalorna åt dig. Du kan t ex välja att grundfärgen på din sajt ska gå i blått med lite gula toner och sedan kan du lätt få fram flera andra passande färgskalor som INTE skär sig.

Adobe Kuler är ett kalasverktyg som kan spara mycket tid och hjälpa till att hitta snygga färgskalor och vara till inspiration, oavsett om du är färgblind eller inte. :D

Välj kommun från listan