juice

10
Jag känner en vän som tycker at det vore en förträfflig idé att starta en juicebar där man kan komponera sin egen juice eller smoothie med diverse råvaror. Jag har dock flertalet invändningar emot detta. Som att

-man kan köpa juice i en vanlig affär
-man kan köpa juice på redan befintliga cafér
-det är säsongsbetonat
-kan enkelt kopieras

tja lite feedback på denna enkla idé vore schysst.
205
1
Själv tycker jag att färsk juice finns det alldeles för lite av i Sverige. Det frossar jag i när jag åker till lite sydligare breddgrader. Fördelen där brukar dock vara att priset är i runda slängar en tiondel av vad färsk juice kostar på café i Sverige. Lyckas din vän erbjuda den färska juicen till riktigt bra priser, jag menar kanske x1,5 av vad läsk kostar, tillsammans med ett bra läge, tror jag att han har bra chanser med sin idé. Kanske måste han dock bredda sig lite och erbjuda kaffe, té och andra cafévaror, eller att skapa ett helt "hälsobar"-koncept. Läget betyder dock mycket. Motsvarigheten till korvvagn kanske är aktuellt för att undvika höga lokalhyror i centrum?
2360
37
Mycket populärt i Riga med dessa barer i köpcentra. För oss från Sverige är det otroligt billigt men kostar nästan en timlön för många letter.  Ska du starta ta en veckoresa till Riga och gå runt. Som förberedelse borde det vara avdraggillt men det gäller att göra på rätt sätt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
758
1
Enbart juice är en önskedröm, däremot som ett bra komplement till annan dryck.[br]En bra juicepress kostar runt 30 000: - - Billiga sådana få man för runt tusenlappen.[br]Ett glas pressad juice kostar cirka 10: - i tillverkning, ska gångas med tre och då får man ett utpris på 30 kronor :blink[br]Det ska säljas ganska många glas för att lönsamheten ska finnas där.[br]Ungefär så...
Hälsningar Stefan Förståndet är rättvist fördelat. Alla tycker att dom har fått tillräckligt
2360
37
Som tilltugg skulle man kunna servera Pizza i bit, något som jag själv var inne på att starta sedan jag sett och provat det i London i början på 70-talet. Bitarna som sådana var  inte så dyr men räknade man ihop det hela mot en hel så gjorde man dubbel förtjänst.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1616
4
Skrattar*[br]Här florerar tankarna vilt. Finns redan ett antal bra produkter för detta i butik. Hemma gör vi egen juice av den sorten då flickvännen är fd kock men relaistiskt sett det är knappt något jobb. Dyr maskin behöver knappast innehandlas men en sjuhelsikes massa frukt av alla sorter och färskvara.[br][br]Själv var jag för några år sedan inriktad på att skapa en sopprestaurang. Som jag tror kan var ett utmärkt exempel  för att spinna tillbaka på att bredda sitt utbud. Att enbart arbeta med juice som faktiskt är en del i grund av *barn* relaterad klassisk försäljning ex saft tror jag knappt på. [br][br]För att lägga upp en anledning:[br]Människan har behov Juice är inget stort naturligt konsumtionsbehov Mat desto större. Om man ska välja mellan juice elller andra drycker som lättare väcker behovsstimuli samt annan kreativitet så hamnar juice lätt på efterkälke.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b]
Må väl!
2360
37
Matkreaktiviten finner olika vägar. I gamla stan i Riga har man ett pannkakshus där man själv tar olika fyllningar som vägs på våg och betalas. Jag och familjen slinker ofta dit.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
219
1
Jag ser fram emot den dagen då det finns fler alternativ till snabbmat förutom kebab, pizza, hamburgare och korv.[br]En snabb mugg mustig soppa från ett soppkafé eller ta med ungarna och äta nygräddade pannkakor istället för ett besök på mc D skulle jag uppskatta.[br]
822
48
Jag tror som du N.N, att ett hälso-koncept skulle funka men läget på stället är klart mycket viktigt. Och är det så dyrt med en Juice-press som Stefan säger så lär det nog vara läge att utöka sortimentet.  :D[br][br]Det kan kanske funka att ha en vagn av något slag för att slippa lokalhyra m.m..
162
På sommaren finns det en del som bara säljer färsk juice på marknader.[br]Det verkar funka.
223
Starta hellre utskänkning av billig pasta med en billig pastasås i en billig bit kartong och en billig träsked. Det behöver inte vara nyttigt, bara ett alternativ till McD, pizza & kebab.[br][br]Slå upp en kiosk på ett centralt ställe med många offentliga ("kommunfinansierade") sittplatser. 39:- per portion inkl. vatten.
118
1
Precis som såna kaffeautomater på ryggen som man stöter på ibland, borde fungera med juice.[br][br]Jag hade lätt köpt en stor mugg juice för 20 - 30:- om jag mött en sån försäljare på stan.[br][br]3 personer går runt med 3 olika smaker. "Apelsin", "Tropisk" och "Svensk sommar".[br][br]Kan nog gå att göra fin förtjänst på det, speciellt om man har ett tilltugg till för försäljning.[br]
Jobbar på att förverkliga drömmar.
162
[quote author=foe link=topic=2854.msg17945#msg17945 date=1209667332][br]Starta hellre utskänkning av billig pasta med en billig pastasås i en billig bit kartong och en billig träsked. Det behöver inte vara nyttigt, bara ett alternativ till McD, pizza & kebab.[br][br]Slå upp en kiosk på ett centralt ställe med många offentliga ("kommunfinansierade") sittplatser. 39:- per portion inkl. vatten.[br][/quote][br][br]Pastamannen finns ju redan och ungefär till samma pris.[br]Så det var väl inte så innovativt.[br]Men pasta är säkert ingen dum sak på rätt ställe.[br]Det finns färdiga koncept på pastakokeri från ca 6000 kr.[br]Sen kommer ju kringutrustning till såsom försäljningsvagn eller lokal.
162
[quote author=Mojo link=topic=2854.msg12213#msg12213 date=1190240549][br]Skrattar*[br]Här florerar tankarna vilt. Finns redan ett antal bra produkter för detta i butik. Hemma gör vi egen juice av den sorten då flickvännen är fd kock men relaistiskt sett det är knappt något jobb. Dyr maskin behöver knappast innehandlas men en sjuhelsikes massa frukt av alla sorter och färskvara.[br][br]Själv var jag för några år sedan inriktad på att skapa en sopprestaurang. Som jag tror kan var ett utmärkt exempel  för att spinna tillbaka på att bredda sitt utbud. Att enbart arbeta med juice som faktiskt är en del i grund av *barn* relaterad klassisk försäljning ex saft tror jag knappt på. [br][br]För att lägga upp en anledning:[br]Människan har behov Juice är inget stort naturligt konsumtionsbehov Mat desto större. Om man ska välja mellan juice elller andra drycker som lättare väcker behovsstimuli samt annan kreativitet så hamnar juice lätt på efterkälke.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br][/quote][br][br]Jag har närt ungefär samma ide, med soppkök.[br]Men ambulerande då jag har försäljningsvagn som inte används.[br]Och då hitta ett bra ställe att stå på, eller cirkulera till olika platser/torg.[br]Då kunde ju folk inrikta sig på att äta soppa till lunch en dag i veckan.[br]Men tanken på att själva stå i vagnen varje dag är avtändande.
162
[quote author=digoutyoursoul link=topic=2854.msg18318#msg18318 date=1210881679][br]Precis som såna kaffeautomater på ryggen som man stöter på ibland, borde fungera med juice.[br][br]Jag hade lätt köpt en stor mugg juice för 20 - 30:- om jag mött en sån försäljare på stan.[br][br]3 personer går runt med 3 olika smaker. "Apelsin", "Tropisk" och "Svensk sommar".[br][br]Kan nog gå att göra fin förtjänst på det, speciellt om man har ett tilltugg till för försäljning.[br] [br][/quote][br][br]Var har du sett sådana kaffemaskiner på ryggen? väldigt intressant.[br]Ge mig gärna tips.
162
[quote author=Patrik link=topic=2854.msg12223#msg12223 date=1190279590][br]Jag tror som du N.N, att ett hälso-koncept skulle funka men läget på stället är klart mycket viktigt. Och är det så dyrt med en Juice-press som Stefan säger så lär det nog vara läge att utöka sortimentet.  :D[br][br]Det kan kanske funka att ha en vagn av något slag för att slippa lokalhyra m.m..[br][/quote][br][br]Att ha en vagn innebär ju oftast inte att man slipper hyra.[br]Men det inebär att man kan själv bestämma när man vill arbeta och betala hyra.
162
Och sen har vi den nya trenden med Slushice-maskiner, i vart fall på marknader och festivaler[br]Det är väl någon sorts saft, kunde knaske laddas med juice istället.[br]Är väldigt populär bland ungar och ungdomar.[br][br]Här är en länkar till några återförsäljare.[br]http://www.scoopab.se/index2.html [br]http://www.ussnax.se/Slush_Puppie.html

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.