Ebay som extraknäck

andersb
Någon här som använder sig av denna affärside?



Amerikanerna testar allt fler sätt att leva den amerikanska drömmen. En av de nyaste varianterna är att dryga ut hushållskassan eller rent av försörja sig helt och hållet via e-handelssajten Ebay, en trend som nu ökar kraftigt.

För tillfället har 724.000 amerikaner Ebay som sin primära eller sekundära källa till försörjning. Detta är en mycket stor ökning med hela 68 procent eller knappt 300.000 personer sedan detta senast mättes 2003. Ytterligare 1,5 miljoner amerikaner drygar ut inkomsten genom att sälja saker via auktionssajten. Det står att läsa i den senaste upplagan av nyhetsbrevet Trendwatching.





Siffrorna, som baseras på en opinionsundersökning genomförd i juli av analysföretaget AC Nielsen, visar att amerikanska privatpersoner totalt har sålt föremål på Ebay för 10,6 miljarder dollar, motsvarande 83 miljarder kronor, under det första halvåret 2005.



Trenden att dryga ut hushållskassan med hjälp av internetförsäljning har spridit sig även till Europa, skriver Trendwatching. Enbart i Storbritannien sysslar över 50.000 personer med detta regelbundet. I genomsnitt drar varje brittiskt hushåll in motsvarande 42.000 kronor årligen på sin e-försäljning, enligt siffror från konsultfirman Centre for Economics and Business Research (CEBR).
187
Vi har på våran företagskurs en dam som på allvar vill börja försörja sig via den svenska e-handelssajten (vars namn flög ur skallen. hummm!) [br] [br]Hon säljer i dag exotiska växtfrön, delvis från sitt hemland Ryssland.
Frilansande människa
12
[quote="Ben"] [br]Hon säljer i dag exotiska växtfrön, delvis från sitt hemland Ryssland.[/quote] [br] [br]Hur går det för henne då? Försörjer hon sig genom inkomsten av det?
232
[quote="Ben"]Vi har på våran företagskurs en dam som på allvar vill börja försörja sig via den svenska e-handelssajten (vars namn flög ur skallen. hummm!) [br] [br]Hon säljer i dag exotiska växtfrön, delvis från sitt hemland Ryssland.[/quote] [br] [br]Tradera?
M-Daniel Johansson
187
[quote]Hur går det för henne då? Försörjer hon sig genom inkomsten av det?[/quote] [br] [br]Hon tänker i alla fall göra ett allvarligt försök genom att skissa på en affärsplan. Både genom "Tradera" och webbsida. Vi får se hur det går ! [br] [br] [br][quote]Tradera?[/quote] :mrgreen: där satt den :oops:
Frilansande människa
507
1
Tycker det låter långsökt!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
187
Nja! Med tanke på priset på frön så är det långsökt! [br]Men hon måste nog ha fler "ägg i korgen"
Frilansande människa
72
1
Nu är ju ebay Sverige inte riktigt en site man kan leva på på samma sätt som i USA. Åtminstone inte ännu. På Tradera verkar man inte heller sälja kapitalvaror av den typ jag försöker leva på. [br]Men vad jag gör idag är att lägga in mina varor på Blocket. Fungerar bra. Genererar mycket trafik till mina sida och en hel del försäljning. Rekommenderas.
187
Det låter som en bra kombination Flotec.
Frilansande människa
507
1
[quote="Flotec"]Nu är ju ebay Sverige inte riktigt en site man kan leva på på samma sätt som i USA. Åtminstone inte ännu. På Tradera verkar man inte heller sälja kapitalvaror av den typ jag försöker leva på. [br]Men vad jag gör idag är att lägga in mina varor på Blocket. Fungerar bra. Genererar mycket trafik till mina sida och en hel del försäljning. Rekommenderas.[/quote] [br] [br]Berätta gärna mer hur du gör! Jag har ju börjat sälja böcker via vår nya site bokshopen.se. Kan det vara ett sätt för oss att få mer besökare?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
3
Ebay fenomenet är riktig kul :), en bekant kränger samlarvykort via tradera och E-bay för nästan 70k om året. Säkert ingen större vinst men ett kul sätt att kombinera sin hobby med en extrainkomst. [br] [br]Utförde lite datortjänster på skoj för ett par år sedan (enkla grejer som montering och support) och E-bay och tradera var ett riktigt bra sätt att driva trafik och skaffa nya kunder, för en bokshop kan det säkert vara en bra start/komplement till annan marknadsföring
______________________
http://www.spreadshirt.se
507
1
[quote="palmik"] [br] [br]Utförde lite datortjänster på skoj för ett par år sedan (enkla grejer som montering och support) och E-bay och tradera var ett riktigt bra sätt att driva trafik och skaffa nya kunder, för en bokshop kan det säkert vara en bra start/komplement till annan marknadsföring[/quote] [br] [br]Hur lägger du ut en sådan annons på Ebay eller Tradera? Hur skulle du formulera en annons för en bokshop på exempelvis tradera?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
3
Man kan inte länka direkt till den egna siten, men det man kan göra utan att reta Tradera allt för mycket är att lägga ut t.ex. en bokannons och skriva för mer information se nedanstående länk ... denna länk hänvisar sedan till produktbeskrivningen för boken ... denna produktbeskrivning är naturligtvis den produktbeskrivningen du har i din egen e-shop. [br] [br]Vet inte om marginalen är tillräckligt hög per bok för att det ska vara värt mödan dock. [br] [br]Gillar verkligen din nisch på shoppen och hur du knyter den till detta forum men konkurrensen från t.ex. adlibris är klart tuff.
______________________
http://www.spreadshirt.se
507
1
Men hur fungerar tradera...kan du lägga ett lägstapris eller?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
3
Ja det går att bestämma helt själv, vad gällde datorkomponenter så fick man i stort sett alltid marknadspris i vilket fall så det var alltid bättre att sätta utropspris på 1kr även om komponenten i fråga var värd e.g. 3000 spänn, genererade ofta flera tusen sidvisningar på en tvåveckorsperiod. [br] [br]I ditt fall kanske inte tradera osv är så effektivt med tanke på att det är nischade böcker ... datorkomponenter kollar nog folk efter i större mån på just dessa webplatser.
______________________
http://www.spreadshirt.se
507
1
Jag tror du har rätt där. Det kan bli svårt att använda för att sälja böcker. [br] [br]Men tack för ditt svar!
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
232
Nu vet jag inte vilken policy som gäller på foretagande.se, men varför tillåta denna tråd att handla om en bokshop och dess potential på Tradera?.. Skapa ny tråd kanske?
M-Daniel Johansson
3
Vi ska flytta hem till Sverige efter 18 âr i Belgien. Jag har sâlt en del av det som vi inte vill släpa hem pâ e-bay och det har funkat bra. Men jag trodde inte att det fanns i Sverige, har jag fel? :?:
187
Än så länge är det Tradera som härskar i den Svenska cybervärlden skulle jag tro. Men eBay är ju som bekant stor och tar långa steg, så dom är nog snart i kapp. [br][url]http://www.ebay.se/helpIndex?page=helpHowSell[/url] [br][url]http://www.ebay.se/home[/url] [br] :wink: [br] [br]Edit: Välkommen hem to Sweden !
Frilansande människa
3
Hej jag var just inne och kollade svenska e-bay men den verkade lite trög än sâ länge och det var inte samma "fart" pâ buden. Hoppas det "tar" sig.
720
[quote="fnorr"]Hej jag var just inne och kollade svenska e-bay men den verkade lite trög än sâ länge och det var inte samma "fart" pâ buden. Hoppas det "tar" sig.[/quote] [br] [br]Det är den amerikanska E-bay som gäller även för svenska säljare. Det som finns på svenska E-bay är "nybörjare" och småhandlare. Man kan också se på prislappen på svenska E-bay om annonsen urprungligen är lagd på amerikanska E-bay eller på svenska. Alla annonser från från svenskar visas på senska E-bay men de som lagt upp sina auktioner via den amerikanska sidan har priserna i dollar som omvandlats till kr när det visas i Sverige därav iblan då udda priser som 7.29 medan de som lagts upp i Sverige läggs upp med priserna i SEK.
507
1
Att de inte satser på att marknadsföra den svenska sajten lite mer. undra varför?
Billiga solglasögon - www.trendystuff.se
www.spaweekendhotell.se - Spa portal
20
Antar att det i ett land som USA med många invånare är lättare att leva på försäljning via ex ebay [br] [br]Där når man 100-tals miljoner köpare, på svenska motsvarigheter ett par 100- tusen kanske?
2
[quote="danne"]Att de inte satser på att marknadsföra den svenska sajten lite mer. undra varför?[/quote] [br] [br]Äger inte ebay Tradera och nöjer sig väl isåfall med marknadsföringen av dem. Jag är inte 100% men ganska säker på att de äger tradera
88
[quote="Farva"][quote="danne"]Att de inte satser på att marknadsföra den svenska sajten lite mer. undra varför?[/quote] [br] [br]Äger inte ebay Tradera och nöjer sig väl isåfall med marknadsföringen av dem. Jag är inte 100% men ganska säker på att de äger tradera[/quote] [br] [br]Tradera blev uppköpt av ebay för någon månad sedan. Så du har rätt, denna tråd startades däremot när de var separata bolag.
ww.kurslitteratur.se
www.digiart.se

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.