Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig
  • Sida:
  • 1
  • 2

ÄMNE: Sälja färdigbyggda datorer?

SV: Sälja färdigbyggda datorer? 28 jun 2008 12:37 #18908

Ok, jag svarar på en gammal tråd här.

Kul att du har kommit igång!

Du har redan hittat blanketten för att starta företag men för framtida referens och andra som hittar denna tråd så tänkte jag ge lite tips om vart man vänder sig för att starta.

Bolagsverket och Skatteverket har en gemensam webbplats på denna adress just för att starta olika typer av företag och samtidigt registrera sig på alla ställen som krävs på en gång.

www.foretagsregistrering.se/

Har du inte e-legitimation (som siten ovan kräver, de har en länk till var du skaffar en sådan också), så har du förstås informationssidor hos Skatteverket och Bolagsverket.

www.skatteverket.se/fordigsomar/foretagare/startaegetnyforetagare.4.906b37c10bd295ff4880003710.html

bolagsverket.se/vill_du/starta_foretag/


Sedan efterlyser du en designer, jag har ett annat förslag. När man startar är det vettigt att spara på kostnaderna och söka sig till gratis eller billiga alternativ och när man kommit igång och har lite intäkter, då kan man ändra på sin logo, webbsite, design mm.

Om du vill ha en webbsite/webshop så finns det massa alternativ. Jag jobbar mycket med ett CMS (Content Management System) som heter Joomla och till det kan man köpa färdiga templates. De kostar inte speciellt mycket och man får mycket "design" för pengarna på det viset.

Joomla kräver att du har ett webbhotell som har PHP och MySQL. Det är en del att lära sig, installation mm, men det finns resurser, böcker och personer för det med.

www.joomla.org/ (gratis CMS)
www.virtuemart.net (gratis webbshop till Joomla)
demo.rockettheme.com/ (demosite för en template-klubb som jag använder mycket, när du blir medlem får du tillgång till alla templates)
joomla.intelligentmammals.se/ > svensk flagga > joomlakurs (min egen webbsite för Joomla där jag dels har boktips, länkar och instruktioner för hur du kommer igång)

I denna tråd har jag länkar till billiga och gratis logotyper:
www.foretagande.se/component/option,com_smf/Itemid,10011/topic,3433.msg18856/#msg18856

Lycka till!
Mitt företag: www.intelligentmammals.se
Min bokföringsguide: www.bokforamoms.se
Min roliga tvåspråkiga blogg: www.alltommig.nu

SV: Sälja färdigbyggda datorer? 21 jul 2008 18:54 #19216

Hejsan allihop, jag har läst era meddelanden.

Jag har nu en fråga, hur levererar företag sina produkter? vad är det smidigaste sättet och snabbaste.

Jag uppskattar alla möjligheter o förslag =)

Tack på förhand

/Hans

SV: Sälja färdigbyggda datorer? 21 jul 2008 19:55 #19217

Med brev, paket, posten, speditionsföretag, cykel, bil, buss, taxi, båt, tåg, flyg, internet, telefon, fax, email eller så låter de kunden hämta det på lämpligt vis.

Jag kanske missade vad du egentligen frågade? Om vi pratar om "vanliga paket" tycker jag expressleverans med utkörning är smidigast (men inte på långa vägar billigast).
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Sälja färdigbyggda datorer? 22 jul 2008 08:00 #19220

Jag förklarade mig nog lite dåligt. 

nu en komplettering =) --> om jag bygger en dator och ska skicka det till en kund via posten, hur gör jag då som företagare. Måste jag bära dit den - alltså köra dit den - eller erbjuder de tjänster som hämtbil e.tc.  Och hur fixar jag paketeringen?

SV: Sälja färdigbyggda datorer? 22 jul 2008 09:54 #19221

Måste jag bära dit den - alltså köra dit den - eller erbjuder de tjänster som hämtbil e.tc.  Och hur fixar jag paketeringen?


Det finns tjänster med hämtning, men det blir dyrare om du har få paket att skicka. HAr du tex 5-10 datorer för varje hämtning så får du hämtningen gratis, annars kostar det nog med hämtning hos de flesta speditörer.

Paketeringen fixar du själv. Köp kartonger och frigolit-bollar/fyllning/vaddering. Tänk på att en dator är rätt känslig för stötar/slag.

Det känns överlag som en galen affärsidé att ge sig i kast med... Obefintliga marginaler och stora risker för fraktskador. Din paketering ska hålla och datorn klara sig även om paketet tappas från en meters höjd (eller liknande), annars betalar inte fraktbolaget för lagningen av datorn.

Kontakta fraktbolagen för mer specifika regler om paketering och priser vid t.ex. hämtning av paket. Något som kan vara bra att ha tänkt på innan du kontaktar fraktbolaget är hur många datorer du räknar med att sälja om året, så har de något att räkna på om du t.ex. vill ha specialpriser och/eller hämtning av paket.
Kent Kumpula
Uppsala Bildteknik AB
www.uppsalabildteknik.com
  • Sida:
  • 1
  • 2

Välj kommun från listan