Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Vad tror ni om det här

Vad tror ni om det här 20 dec 2008 09:50 #23124

hej

Jag har spånat lite på en idé som jag inte tror kommer att göra mig rik, men jag får göra något jag tycker är kul samt få lite extra slantar för det.

Min tjänst kommer att rikta sig till de som har fullt med prylar på vinden och i källaren, men varken tid, ork eller lust att göra sig av med dem. Jag kommer altså att hämta dessa prylar och sedan sälja dem på olika annonssiter och sedan ta en liten andel av vinsten. min klient får altså, Gratis hämtning av onödiga prylar, slippa boka in möten med eventuella spekulanter samt även en större del av vinsten.

Mer info om hur jag tänkte arbeta finns på www.cashfortrash.info.se (sidan är under konstruktion och ser därför aningen amatörmässig ut)

Synpunkter ? ideér? kommer det att funka?

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 10:06 #23125

Om du vore duktig på antikviteter, skulle du säkert kunna hitta en del värdefulla prylar hemma hos f a äldre människor med vinden full. Dessa saker säljer man såklart på seriösa auktioner osv.

Annars kan säkert din idé dra in lite extrapengar, även om du knappast blir rik på det. Föreslår att du och ägaren delar på pengarna, 50-50. Du gör ju hela jobbet med att sälja deras gamla saker, vilka de själva säkert aldrig skulle ha sålt och fått några pengar för över huvud taget. M a o ska du inte nöja dig med "en liten andel".

Kommer du hem till mitt garage/förråd så kan du få hämta en hel del saker, och jag delar gärna pengarna 50-50 för att få lite mer utrymme i mitt förråd.

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
www.l-c.se
www.hlr-instruktorsutbildning.se
www.defibrillator-hjartstartare.se
www.skanehlr.se

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 10:32 #23126

Vet ej om du menade allvar med vad du sa, men om du bor inom stockholmsområdet kommer jag gärna förbi och hämtar lite som jag kan pröva sälja (har inte fått ngt napp ännu och måste börja någonstans ;-)). Kontakta mig gärna på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 10:36 #23127

Jag bor 4,5 timmars bilväg från Sthlm (enkel resa) så det är kanske inte aktuellt (?). Men jag menade givetvis allvar...

Lägg lappar i brevlådor i olika villaområden, det är f a villaägare som samlar på sig på tok för mycket prylar.

Lycka till!

Filibastis
Mikael Lundgren - Utbildningar/produkter inom HLR o Första-hjälpen

Lundgren Creative Health & Safety AB
www.l-c.se
www.hlr-instruktorsutbildning.se
www.defibrillator-hjartstartare.se
www.skanehlr.se

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 11:15 #23129

ja 9 timmar blir lite långt...då kanske jag i bästa fall går jämt ut med vinsten på prylarna och soppan. Ja ja någon annan som bor i sthlm som behöver hjälp? ;-)
tack för tippset med lapparna...

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 11:39 #23130

Jag tror att det är en bra idé du har.

Några saker:

50/50 är nog ett måste om du skall kunna betala skatt på det du tjänar och ändå få något över.

Du bör kunna erbjuda förskottsbetalning för dem som sitter illa till. Januari är en bra månad för sådana som dig, då det är många som har tomt i plånboken redan tio dagar före lön.

Kanske skall du på din hemsida kunna ge lite exempel på vad som går att sälja, och vad man kan räkna med att få för det.

Du behöver ha avtal med loppisar och kanske en eller ett par auktionskammare där sådant som är svårt att sälja på nätauktion kan avyttras, t.ex. golvlampor, kristallkronor, mattor och annat som är svårt att skicka för rimliga pengar.

Ett bra tips på ställen att ragga kunder är sjukhem/äldreboenden. Många blir sjuka snabbt och tas in där. De anhöriga står helt förtvivlade med en sjuk mamma/pappa och ett hus på kanske 150m2 som är fyllt till bredden av prylar som ingen vill ha. Låt dem plocka minnessaker, och gör en deal med resten av grejerna.

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 12:39 #23133

Tack för tippset med äldreboende/sjukhem. Jag tror jag går och gör lite studiebesök där och ser efter om jag kan hitta ngn typ "anslagstavla"

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 13:12 #23134

Bor inte tillräckligt nära sthlm, men körde nyligen några pall med skrot till återvinning. Hade du kommit och hämtat det hade du lätt fått det gratis! Problemet för din del blir nog logistiken samt att du kommer få väldigt mycket skit rent ut sagt. Du kan ju knappast gallra och bara plocka det du vill ha, då står ju kunden ändå där med en massa saker de måste ta vara på...
Med vänliga hälsningar,
Jonathan

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 13:31 #23136

>Jonathan

Det är förvisso sant, men om du (tex) hade låtit mig komma och sortera ut vad som var intressant skulle du ju iaf fått lite cash utan någon större möda samt blivit aningen lättare.

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 15:10 #23140

Det är ungefär samma personer som köper konkkursbon och stebhus för en bråkdel så ett rennomme´är bra att ha för att komma in. Människor är misstänksamma och även om du menar gott så kanske det inte blir så lätt. Så ditt sätt 50/50 låter rimligt och för många behagligt.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Vad tror ni om det här 20 dec 2008 20:15 #23144


Synpunkter ? ideér? kommer det att funka?


Hej parappa,
Grattis till en fin affärsidé – jag vågar lova att om det inte fungerar för dig så är det inte på grund av affärsidén. Dessutom har du variabler att skruva på och vägar att prova när du börjar få fart på verksamheten (t ex olika uppdelningar av förtjänsten beroende på om det är du eller kunden som kör grejerna till ditt magasin).

Du bör nog tänka webbplats och varumärke tidigt då idén inte går att skydda. Om du lyckas mynta ett (registrerbart) uttryck för verksamheten som hamnar i folkmun är du hemma.

Varje e-auktion hos de stora är en chans för dig att trycka fram din webbplats, och detta utnyttjar du självklart till max med målet att få människor att surfa direkt till dig.

Lös uppgiften, lycka till! :>

SV: Vad tror ni om det här 24 dec 2008 20:48 #23219

Parappa,
bra idé. Håller absolut med 50/50 (kanske till och med 60-70% till dig).

Hur skall du lösa logistiken? Värt att kolla upp.
Går det att "skala upp" ruljansen?

Har du bil så att du kan komma och hämta?

Prova med lappar i ett eller ett par kvarter som pilotprojekt. Man vet ju inte alls hur responsen kommer att bli!

Kör med återanvänt material som förpackningsmaterial i början. Sen hinner du inte med det (kontakta mig om förpackningsmaterial - säljer till många i liknande sits som du tänkt sätta dig i).

Lycka till (och jobba HÅRT)!

SV: Vad tror ni om det här 25 dec 2008 06:08 #23223

Iden är utmärkt!
Tänk på att du måste ha ett garage att förvara "skräpet" på.
Håller med de övriga du ska lägst ha minst: 50/50.
För mig kostar det 15-20 % avgifter på Tradera. Det är dyrt att sälja på Tradera men du når många!

Apropå "enkelt varumärke" är det bra om du skapar en enkel hemsida med bilder på.
En fördel är om du har samma namn på Tradera. Många nyfikna och kollar då upp Er hemsidan.

Började själv med att springa på pantauktioner & polisauktioner o köpa cyklar, tvspel mm.
På den tiden fanns blocket på Aftonbladet (gratis) & Tradera hade då mycket lägre avgifter.

SV: Vad tror ni om det här 25 dec 2008 13:38 #23226

  • Jan-E O
  • Jan-E O's Avatar
  • OFFLINE
  • Mycket flitig postare
  • Inlägg: 338
  • Tack mottaget: 19
Spännande affärside!
Jag hade nog krävt 70 % då din "partner" inte behöver göra något och blir säkert glad för att bli av med det. Jag har saker som funkar men som jag gärna ger bort om någon hämtar det.

SV: Vad tror ni om det här 13 jan 2009 20:12 #23538

Hej,

jag tror du kan vara något stort på spåren här, liknande tjänster har blivit ganska stort i USA. Där funkar det snarare så att du öppnar en lokal där folk lämnar in prylar som du säljer på nätet åt dem, blir det affär hjälper du även till med emballering och frakt.

Dock kan jag i din modell se lite problem, du behöver i det närmaste ett kontrakt med din kund på varje pryl så att du inte hamnar i konflikt om att du sålt för billigt. Vidare kan du hamna emellan om det visar sig att någon vara är trasig eller en piratkopia till exempel. Kanske är det bättre med det traditionella sättet att ge din säljare ett fast pris och själv ta vinsten/risken vid vidareförsäljning.

Sammantaget tror jag att dina kostnader (och din tid) för transporter, lagring och administration inte kommer motsvara dina marginaler om du ska driva detta som hobbyprojekt.

MVH

Välj kommun från listan