Hur skall jag lägga fram en idé

3
Vi är två kompisar som har en affärsidé som som vi tror att skulle kunna öka vinsten och bidra till nytänk till ett visst företag.
Problematiken ligger i hur vi skulle kunna lägga fram våran idé till detta företag utan att de bara tar våran idé!
Någon som vet eller har erfarenhet i hur man bör gå tillväga eller vet om det överhuvudtaget är möjligt?
223
Heter företaget IKEA månne? :>[br][br]Går produkten att skydda? Första steget är att göra en informell nyhetsgranskning på nätet. Det finns några patentdatabaser att vraka ur. Satsa först och främst på ett skydd – kolla upp vilka möjligheter som finns i ert lokala innovationssystem.[br][br]Hur ni sedan bör lägga fram produkten beror på hur ung/mogen/konkurrensutsatt/konsoliderad/global marknaden är. I vissa branscher kommer ni ingen vart om ni inte har en fungerande och testad prototyp.
3
Företaget som vi skulle rikta oss till ligger ganska långt ifrån IKEAS bransch.[br]Problemet är att vår idé inte skulle resultera i en fysisk produkt och därför skulle patent eller dyl skulle bli svårt.[br]I vårt fall skulle man eg. bara kunna presentera kostnads och ev vinstkalkyleringar och förslag på lösningar till problem som kan tänkas uppstå.[br]Man kan se branschen som halvmogen och ganska konkurrentusatt.
223
Det är svårt att hjälpa er när ni är så förtegna, men hör med CONNECT vetja:[br][br]http://www.connectsverige.se/[br][br]Ring VD i er region, berätta att ett trevlig person på ett forum på nätet tipsade er om deras "språngbräda", i vilken ni får presentera er idé för en expertpanel under sekretess. De hjälper även att hitta investerare om ni så önskar.[br][br]CONNECT är en ideell organisation (läs gratis och begär ingenting i utbyte).
3
Connect låter väldigt intressant, det skall vi kika på.[br][br]Tack för hjälpen![br][br]

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.