Internet baserad Affärsidé, vad tycker ni om denna?

2
Halloj alla Företagare, (obs. mycket text... men kan vara kul att läsa.)

Jag är en 20 årig kille som som suttit på denna idé väldigt länge men som jag helt plötsligt la på is. Varför det blev så var för att jag fastnade, visste inte vars jag skulle få hjälp och om idéen ens var bra nog. Jag kände att jag behövde en affärspartner... någon som ville dela min vision och hade kunskaper inom detta område.

Efter ett tag så hittade en kille som verkligen ville dela min vision och tyckte det var en bra idé, men sen hände det ännu en gång, allt stannade av och nu står jag där jag står.

Jag är less och omotiverad för tillfället, men det börjar tända till redan nu då jag skriver detta. Hur som helst tänker jag dela med mig av idéen och se vad ni tycker!

Så vad är idéen?


"Deddi är ett företag som kommer att erbjuda en support tjänst på nätet, men en annorlunda support tjänst där kunden/besökaren som behöver hjälp kan sätta en summa belöning han tycker är värd att ge någon för att få en mera hängiven hjälp.

Vem är då personen som ska hjälpa besökaren med ett problem eller fråga? Det kan vara vem som helst på hemsidan som redan är en registrerad medlem. Med andra ord så är det tänkt att skapas ett nätverk av kompetens i olika områden med personer som är villiga att hjälpa andra personer med vardagsproblem eller dylikt för en summa belöning."


"Exempel på hur Deddi fungerar; Olof, 42 år gammal, har nyligen köpt en ny dator. Eftersom datorn är ny måste Olof installera drivrutiner till sitt grafikkort. Olof sätter in skivan med tillhörande drivrutiner och får ett felmeddelande. Han är väldigt förvånad och undrar vad som kan vara fel, men eftersom han inte har några data kunskaper kan han inte lösa det på egen hand.

Olof bestämmer sig för att klicka sig in på Deddi.se och ”postar” sitt problem på den digitala anslagstavlan. Olof tänker ge 30 kr i belöning till ”den som snabbt kan hjälpa mig med drivrutinerna”.

Olof får redan efter 5 minuter ett meddelande av Alexander som är medlem sedan tidigare och är redo att hjälpa Olof med drivrutinerna. Olof får den hjälp han behöver och skickar sedan ett sms till Deddi.com där han betalar 30 kr i belöning till Alexander ”som tack för den snabba hjälpen.”

Jag skrev ihop detta ganska snabbt, så det kan vara felstavningar osv. Om ni inte fattar någonting så fråga mig. Jag har ganska mycket förarbete gjort och svar på väldigt många frågor angående detta som skulle kunna dyka upp.

Hur som helst, vad säger ni? Dålig idé? Ge mig en kommentar!

Sen är det någon som känner att detta verkar vara en kul grej och skulle vilja dela visionen med mig, så skriv ett PM och kontakta mig!

/Mvh Emil J
1165
Inte så tokig idé faktiskt... [br][br]Några saker som jag ser som problem:[br][br]1: Det du förmedlar är i praktiken svartjobb, och räkna med att Skatteverket vill ha en hel del upplysningar av dig i tid och otid. Det kan till och med bli situationer där Deddi får lov att betala sociala avgifter och skatt för vad medlemmar har tjänat eftersom ni tar en aktiv del av betalningsförmedlingen.[br][br]2: För att Deddi skall tjäna pengar så krävs att man dels tar ut en provision motsvarande överföringskostnaden för pengarna först till er, och sedan till den som skall ha dem, samt en del för att täcka era omkostnader. Det blir inte så mycket kvar om beloppen som erbjuds är små.[br][br]3: Ni behöver på något sätt säkerställa att den som får hjälpen får betalt, och riskerar hela tiden att få vara "domare" när den ena anser att han gett hjälp, och den andre att den var precis värdelös.
2
[quote author=swetrot link=topic=4908.msg23747#msg23747 date=1232898494][br]Inte så tokig idé faktiskt... [br][br]Några saker som jag ser som problem:[br][br]1: Det du förmedlar är i praktiken svartjobb, och räkna med att Skatteverket vill ha en hel del upplysningar av dig i tid och otid. Det kan till och med bli situationer där Deddi får lov att betala sociala avgifter och skatt för vad medlemmar har tjänat eftersom ni tar en aktiv del av betalningsförmedlingen.[br][br]2: För att Deddi skall tjäna pengar så krävs att man dels tar ut en provision motsvarande överföringskostnaden för pengarna först till er, och sedan till den som skall ha dem, samt en del för att täcka era omkostnader. Det blir inte så mycket kvar om beloppen som erbjuds är små.[br][br]3: Ni behöver på något sätt säkerställa att den som får hjälpen får betalt, och riskerar hela tiden att få vara "domare" när den ena anser att han gett hjälp, och den andre att den var precis värdelös.[br][/quote][br][br]Tjenare, Tack för svaret![br][br]1. Det är inte något jag tänkt på tills nu då du säger det. Men jag antar att det måste finnas något sätt att komma runt det? ... Måste ta mig en funderare på den biten.[br][br]2. Jag undrar hur stora summorna skulle måste behöva vara för att det skulle gå runt?[br][br]3. En lösning kanske skulle vara först å främst att man chattar å hjälper varandra genom sidan så spelar man in alla samtal som görs. Så om någonting går snett kan vi se vad det är. Sedan så sätter man upp regler samt en liten introduktion till hur processen ska gå till. [br][br]Tex, att personen som har ett problem får tydligt beskriva sitt problem samt sätta upp en tidsram och belöning från början.[br][br]Men jag tror inte det ska vara något större problem så länge som båda parter får tydliga beskrivningar om hur det ska gå till för att lösa problemet.[br][br][br]Men iaf perfekta kommentarer dära swetrot , fick mig något att tänka vidare på. Trodde jag hade tänkt på det mesta... Men icket  :)[br][br]Det jävliga är att det känns mer och mer som ett super stort projekt, vilket gör att man aldrig riktigt kommer till skott...[br][br]Någon smart som skulle kunna se lösningar på problemen kommentera gärna!  :mrgreen:[br][br][br]
2360
37
Detta företagsforum ger medlemmarna gratis rådgivning för mindre summor så även jag, och ibland får man iaf ett tack. När det gäller större projekt finns det varuförmedlingar där man byter tjänster med varandra helt lagligt. och redan på 60 talet var jag med i några. Det var mycket bra och för mig skapade det mervärde, så mycket att jag tom fick lägga av på grund av hälsoproblem. All denna erfarenhet delar jag ut här i små portioner och till några betalande fullt ut.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
18
Hur kunde Olof logga in i Deddi när hans dator krångla ? haha... [br]Va tvungen bara ...  [br][br]jag tycker att det är en väldigt vänlig ide... men vad är skillnaden mellan ask.yahoo eller googla helt enkelt (om han har den gamla datorn tillgänglig dårå) med Deddi? [br][br]Vad tänkte du tjäna på? [br][br]Hoppas jag inte lät för kritisk .. bara vill hjälpa  =) [br][br]Hoppas det går bra
1616
4
[quote author=Punchy link=topic=4908.msg25473#msg25473 date=1240354693][br]Vad tänkte du tjäna på? [br][/quote][br][br]Troligen annonsförsäljning. Dock finns här en nackdel att det inte verkar vara en enhetlig målgrupp som gör att man kan rikta sig mot en viss kategori av annonsörer. Detta gör annonsförsälningen svårlöst för en skälig summa. Ex på sidor som har riktad målgrupp där man kan ta ut vettiga priser för sina annonser är ex företagande.se, resume.se med många flera.[br][br][quote]3. En lösning kanske skulle vara först å främst att man chattar å hjälper varandra genom sidan så spelar man in alla samtal som görs. Så om någonting går snett kan vi se vad det är. Sedan så sätter man upp regler samt en liten introduktion till hur processen ska gå till. [/quote][br]Här kan du få lite arbete att kolla upp för vad som gäller enligt PUL eftersom du verkar rikta dig bl a mot privatpersoner. För att du ska få en vettig "inspelning" måste du föra loggar som direkt kopplar ihop en viss person med en annan och vad dem mellan sägs. Du måste således vara tydlig med vilken information ni samlar upp, hur den lagras och kan komma att användas. Så var noggrann kolla med www.datainspektionen.se vad och hur ni får göra. Ett av problemen kan bli hur ni kan bekräfta att en viss person bakom ett IP nr är samma person som utgett sig för att vara någon på sidan.[br][br]Med vänliga hälsningar[br][br]Magnus Olsson[br][b]Uddatorp AB[/b][br][br]
Må väl!
18
[quote]"Deddi är ett företag som kommer att erbjuda en support tjänst på nätet, men en annorlunda support tjänst där kunden/besökaren som behöver hjälp kan sätta en summa belöning han tycker är värd att ge någon för att få en mera hängiven hjälp.[br][/quote][br][br]Det är en jätte bra ide, och du är inte ensam om den jag har haft liknade tankar ett bra tag. Och det har även ett par kompisar till mig haft. Vi har suttit ner och diskuterat och skissat men har isat projektet pågrund att vi inte har tid. [br]Tror att det är flera som har iden för det ligger i tiden med kundsupport/vård/njödhet.[br][br]Mitt tips är att du ska förenkla det hela, vad är minsta möjliga funktionalitet för att gång siten och börja att få användare. Sen de flesta är hjälpsamma av naturen, kolla bara på detta forumet och 30kr hit o dit är inte så mycket. Jag funderade på ett premie system istället. Hjälpare får poäng för hjälpa, islutet på månaden får den som har mest poäng en blueray spelare alternativ lottar man ut det eller likande.  Frågeställaren kan välja om man vill betala (premium användare) eller gratis.  [br][br]MvDh / Patrik

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.