Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Hjälp med namn på mitt företag!

Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 17:32 #24844

Håller på att starta ett reseföretag som inriktar sig mot familjer samt grupper/föreningar av olika slag. Jag har hittils ett samarbete och förmedlar resor till en liten by i småland mitt i underbar natur.
Och har tänkt hitta fler liknande runt om i lander och resor för olika årstider.
nyckelord är:
natur, upplevelser, äventyr, familj, grupper, boende, svenskt, jag vill att man ska associera namnet till vad man får och tycker tex inte att Linda´s Resor är nån kul idé. Mina tidigare tankar är turista.se (upptaget) turistum.se (ledigt) busollesresor.se (ledigt) vi kallar vår son busolle just därför =) smultronstallen.se (upptaget)


mitt ända förlag om tag-line är: det här är livet! eller bara: Boende.Natur.Äventyr

jag är också inne på att starat ett till företag som erbjuder en paketlösning för företag som vill ställa ut på mässor alltså allt från monter planering till representera företaget på plats. Bäst är väl då att starta två skillda företag? och inte komma på ett namn som ska representera båda..?
namn på företag konsultum.se om det ska innefatta allt..


tacksam för all input!!!  :bravo

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 17:40 #24845

underbararesor.se
mittismaland.se
naturesa.se

vi har ett AB med 4 verksamheter, du behöver inte nya företag för varje verksamhet - dock olika resultatenheter i bokföringen kan underlätta. Men egen site är nog bäst.

monterplanering.se
monsterplanering.se (monster med tanke på STORA montrar)
montermonster.se (monster kan ju både vara monster och mönster)
fixaminmonter.nu

ska du ha ett namn för bägge ska det vara ditt företagsnamn och som du har på förslag - lägg inte verksamheten i namnet! Du kanske ändrar det igen. "Konsultum" kan ju vara din "översite" där du presenterar dig, faktureringsadress och hur organisationen hänger ihop - sedan har de övriga verksamheter sina siter / broschyrer / reklamkampanjer i sina namn.

Bara förslag ;)
Vill man så kan man

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 17:51 #24846

men oj nu får jag se om jag hängde med =)
om jag tex heter konsultum så kan jag ha andra namn under det för dem olika inriktningarna.. men vad används då det första namnet till? är det det samansatta för all bokföring/redovisning? eller vad är resultatenheter?

tack för förslag dem tas in och bearbetas!!
:)

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 18:06 #24847

mittispenaten.se  :P eller byliv.se kanske kan vara något...

Ett bolag kan heta en sak, men äga obegränsat med domäner och pyssla med lite av varje under olika marknadsnamn. Däremot tror jag att ditt juridiska namn behöver stå med, om än med små bokstäver, på fakturan sedan.

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 18:12 #24848

Hej igen

ett org nr på fakturan / kvittot räcker nog (hm ... måste kolla en gång till) men jag har i varje fall kollat upp bl a "bifirma" till AB och nej, man behöver inte registrera namnet. Klart någon kan komma och göra anspråk på det om de registrerar namnet, men då kan du väl sälja domänen (som då är DIN) till ett högt pris till denne ;)

Men i varje fall, ang namn, kolla på näringslivsregistret om namnet redan finns som företag - lättast att slippa undan om det INTE gör det förstås ...

resultatenheter i bokföringen är helt enkelt en liten kolumn som du namnger vad det du ska bokföra kan häröra till - allmän reklam, smålands-reklamen eller monter-reklamen. Sen kan du få ut per resultatenhet vad du spenderat, köpt in osv - och det underlättar dina affärsbeslut 100falt!
Vill man så kan man

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 22 mar 2009 18:22 #24849

tack tack för orgenteringen i starta eget branschen =)

så om jag heter konsultum som registrerat namn så kan jag bara lägga upp en hemsida som heter tex turistum.se utan att det är kärnan, behöver det vara reggat på något sätt? men att jag då har med på hemsidan att det ligger under företaget konsultum..?

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 23 mar 2009 09:03 #24851

Att ha ett namn som inte syftar på något speciellt men är lätt att komma på, Vårt namn på ett av företagen heter ABI DIVI, det säger dig inte så mycket eller hur, Så kan du komponera ditt namn i vårt vall betyder det båda 2 på lettiska. Det kan vara en fördel att ha allt inom  samma namn och vid namnbeskrivning om du reg. i något län så gör det så allmänt som möjligt. Det kan du senare ev. ha nytta av när någon gammal stofil på SKV som inte hängt med utvecklinger börjar fråga dig en massa konstigt. Förhoppningsvis är de utbytta eller omprogrammerade från tidigare uppfattning. Grrrrr rtfm.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 23 mar 2009 09:49 #24854


tack tack för orgenteringen i starta eget branschen =)

så om jag heter konsultum som registrerat namn så kan jag bara lägga upp en hemsida som heter tex turistum.se utan att det är kärnan, behöver det vara reggat på något sätt? men att jag då har med på hemsidan att det ligger under företaget konsultum..?


firman kan heta konsultum, sen kan du köpa domäner (.se förslagsvis) som du vill t ex turistum.se och även andra. Alla siter borde man komma till direkt t ex WWW.turistum.se  och inte tursitum.konsultum.se då "turistum" är en subdomän till "konsultum" - det är inte snyggt.

Men för att berätta vad konsultum gör skulle jag föreslå att du visar på den sidan vad du har - eller om du helt enkelt skippar den siten (konsultum) och bara marknadsför dina verksamheter förstås!! Förslag i så fall; skaffa företagskonto på webbhotell under namnet konsultum, men ingen webb (men så faktureringsadress mm blir rätt) och så lägger du till domäner (turistum.se m fl) för dina verksamheter som har webbar istället!

Superenkelt - hehe - eller hur!

Som lars säger om namn - ha ett så allmänt namn på ditt företag i botten, och låt verksamheterna blomma ut istället!

Lycka till // Zasa
Vill man så kan man

SV: Hjälp med namn på mitt företag! 23 mar 2009 10:06 #24856

tack, nu är jag med på noterna!

Välj kommun från listan