Sälja affärsidé: webbfunktion... hur?

1
Hej alla glada!



Jag har kommit på vad jag tror kan vara en originell och funktionell webbtjänst/webbfunktion som antingen kan utgöra basen för en ny community eller fungera som komplement till en existerande och retan etablerad, större community.



Hur som helst saknar jag själv kompetens att realisera affärsidén, och har varken pengar eller tid till det, varför alternativet att försöka sälja idén till ett redan existerande företag är mer lockande. Jag har ju kompetensen att skapa en presentation av idén. Frågan blir hur jag ska gå till väga.



Jag behöver dels säkerligen skydda idén på något sätt, så att jag inte träffar en representat för företaget, presenterar idén, och sedan får den stulen rakt av. Ett patent är tydligen inte aktuellt, eftersom det kostar en hel del, tar lång tid att få, och troligtvis inte går att skaffa för en webbtjänst eller -funktion. Någon nämnde möjligheten att skriva avtal för att skydda idén vid möte med representanter för olika företag, men denna person nämnde inga ytterligare detaljer.



Är det någon som kan komma med rekommendationer på hur jag ska gå vidare med detta, alltså då hur jag på ett säkert sätt ska kunna presentera idén för företag utan att riskera att få den stulen?



Stort tack för all eventuell hjälp.



/Johannes
187
Ett avtal verkar ju rimligt. Det kanske finns någon här på forumet som är insatt i juridikens djungel. [br]Mitt förslag är Vitesbelagd NDA (non-disclosure agreement) [br] [br][url]http://en.wikipedia.org/wiki/Non-disclosure_agreement[/url] [br] [br]EDIT: Välkommen till forumet
Frilansande människa

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.