Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: namn på företag som ska syssla med datorsupport

namn på företag som ska syssla med datorsupport 09 mar 2010 15:24 #31805

Hej

Jag är student och har tänkt starta ett företag som hjälper privatpersoner med datorproblem och annat teknikrelaterat strul. Det känns absolut som att det finns en marknad och de flesta andra företagen riktar sig till andra företag.

Jag sitter nu och filar lite på vad jag ska kalla företaget. Eftersom det är IT jag ska hålla på med så är det ju lite lockande att använda en kombination av något kort engelskt ord och sedan sätta IT efter, typ fixIT (som dock är upptaget). Jag har förslag på ett par sådana namn med ledig .se-adress och som även bör vara lediga som företagsnamn. Fördelen med namn i den stilen bör vara att de är korta, lätta att komma ihåg och lätta att stava till. Jag undrar dock, eftersom jag i ganska stor utsträckning riktar mig till äldre människor, om jag borde välja något mer traditionellt namn, typ någon kombination av mitt namn och det jag gör. Även om det blir ett längre namn som är svårare att stava och komma ihåg så kanske det ger ett mer jordnära intryck och är mer förtroendeingivande? Vad tror ni?

Mvh

SV: namn på företag som ska syssla med datorsupport 09 aug 2010 16:30 #34459

Jag tycker det finns en stor vinning i att berätta vad man gör i sitt namn.
Samtidigt styr valet av namn om man är för nishad också att man inte kan jobba med så mycket annat. Ta exemplet CC Rental - jobbar med uthyrning. Om de skulle byta till att inte bara hyra ut saker längre haltar deras namn en aning.

Zave - däremot - ett generiskt namn som syftar till att man jobbar med att spara pengar (genom bra IT inköp, billig support, billigt vad som helst).

Det är mitt råd - generiskt så din verksamhet kan ändras men ändå säga något om verksamhetens syfte.

Lycka till

SV: namn på företag som ska syssla med datorsupport 10 aug 2010 09:19 #34475

Tänk på att bra namn kan gå igen i namnet även på domännamn.
Pratar nu om SEO.

Det är bra om ditt tänkta namn inte är taget som domännamn.

ta exempelvis cellplastdirekt.se - de heter ju cellplastdirekt och kommer därför att ha ett mycket relevant namn om man i en sökmotor söker på just cellplast.

Är man inne på SEO kan man ju i namnet koppla till en del andra smarta saker t.ex. något relevant man jobbar med.

www.realwork-hantverkare.se. Där heter företaget realwork men ha lagt till hantverkare för att företaget ska bli relevant på sökningen hantverkare.

För dig blir det då www.<valtnamn>-datasupport.se tillexempel om du inte redan valt ett namn som har support i sig.

Lycka till

Välj kommun från listan