Tvättomat

216
6
Kan man starta en tvättomat i Sverige?
2066
2
Ja.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
216
6
Vilka är det som tvättar i en tvättomat? Det finns ju tvättmaskiner i alla hyreshus och alla som bor i hus har ju en tvättmaskin.
2066
2
Jag har ingen aning om vem som skulle använda tjänsten - troligtvis inte speciellt många.
Med vänliga hälsningar,
Jonathan
60
1
[quote author=swesale link=topic=6950.msg32503#msg32503 date=1271630423][br]Vilka är det som tvättar i en tvättomat? Det finns ju tvättmaskiner i alla hyreshus och alla som bor i hus har ju en tvättmaskin. [br][/quote][br][br]Där svarar du ju i princip på din egen fråga; Om du inte kan se nån efterfrågan på tjänsten så verkar det ju ganska utsiktslöst att lyckas.
355
1
De som skulle använda en tvättomat är de som jobbar som oss IT tekniker. Det vill säga. Vi kommer aldrig hem till tvätstugans öppettider. Andra kunder är lastbilschaffisar, turister och folk som inte har tvättmaskin hemma.[br]Menar det kunde löna sig i ett område med många lägenheter.
632
3
Måste säga att jag har otroligt svårt och tro att det skulle finnas tillräckligt stort underlag, trots allt, oavsett var du startar. Om du inte hittar ett helt kvarter där det bara bor folk som jobbar när tvättstugan är stängd. [br][br]I mitt hus tvättar man mellan 07,00 och 22,00. Vilka jobbar alltid 15 timmar/dygn?[br]Eller stänger tvättstugan tidigt, eller hur arbetar de som inte har möjlighet att tvätta i tvättstugan?
1165
I Sverige är ju det här med tvättstugor väldigt utbrett, och därtill har vi byggt stora badrum och grovkök med plats för tvättmaskiner sedan miljonprogrammets dagar. Det gör att marknaden för tvättomater är rätt små. De platser där det fungerar, t.ex. på campingplatser, tar ju campingägaren hand om.[br][br]Sedan har jag för all del bott i bostadsområden där man fick lov att boka tvättstugan 3 veckor i förtid för att få en tid, och när man väl hade sin tid kunde man ge sig på att något var trasigt. Där är det väl möjligt att det hade varit idé att starta något, men frågan är ju hur beläggningen blir, och vad man kan göra för pengar på det? Jag är lite skeptisk...
355
1
[quote author=krjh link=topic=6950.msg32701#msg32701 date=1272400975][br]Måste säga att jag har otroligt svårt och tro att det skulle finnas tillräckligt stort underlag, trots allt, oavsett var du startar. Om du inte hittar ett helt kvarter där det bara bor folk som jobbar när tvättstugan är stängd. [br][br]I mitt hus tvättar man mellan 07,00 och 22,00. Vilka jobbar alltid 15 timmar/dygn?[br]Eller stänger tvättstugan tidigt, eller hur arbetar de som inte har möjlighet att tvätta i tvättstugan?[br][/quote][br]Det är inte många hyreslägenheter som har dessa öppettider. De flesta har mellan 08:00-20:00 , iallafall i Göteborg.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.