Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Bokhandel i mindre ort

Bokhandel i mindre ort 24 maj 2010 17:28 #33245

Hej,

Jag och min bror har tillsammans kommit till insikten att vi jättegärna skulle vilja starta ett eget företag i form av en bokhandel. Vi är inte pengadrivna utan är nöjda med att få det att gå runt då det är livsstilen och affären i sig vi är drivna av.

Vi bor i en ort vid namn Vingåker och populationen ligger omkring 11 00 personer och det dessa är mer eller mindre våran målgrupp.

Vi skulle kunna inom ett år spara 300 000:- för att investera i bokhandeln tillsammans och vi skulle då vara de ända arbetande.
Värt att notera är att marknadsföringen sköter sig självt på grund av ortens storlek.

Har en sådan idé med dessa förutsättningar potentialen att rota sig fast och bli en stabil verksamhet? Skulle uppskatta era tankar kring detta.

Tack på förhand.

SV: Bokhandel i mindre ort 25 maj 2010 04:13 #33249

Om du läser runt lite så kommer du att finna att bokhandlare i hela Sverige just nu slår igen på löpande band. Även antikvariat läggs ned, och inte ens bokrean säljer något längre. Man klarar inte konkurrensen från främst nätet, men också varenda livsmedelsbutik skall ha böcker i sortimentet i en eller annan form. Boken är också som sådan fått stryka lite på foten när vi ökat våra övriga mediautgifter med fler och fler TV-kanaler och internet.

Därmed inte sagt att inte kommer att fungera på en liten ort. Fast Vingåker är väl ett typexempel på en liten stad som ligger lite för nära två andra städer. Många åker till Katrineholm, som fått ett uppsving i sin handel och lockar folk både från Vingåker och Flen, och skall man "storhandla" ligger Örebro inte så långt borta.

Men, det finns ju t.ex. en bokhandel i orter som Trosa, Vadstena, Mariefred och Åtvidaberg så helt omöjligt är det väl inte med en bokhandel i Vingåker också. Brinner ni för det så är det väl bara att starta igång och jobba hårt.

SV: Bokhandel i mindre ort 12 jun 2010 18:20 #33517

Ett sent svar är bättre än inget alls?

Jag personligen gillar inte att handla på nätet när det gäller böcker, cd, dvd, med mera. Jag vill ta i det jag handlar, kanske är jag ovanlig?

Varför inte specialisera er lite. Förutom sortimentet med "vanliga" böcker skulle ni ju också kunna ta in böcker som vanligtvis inte finns i Sverige. Bland annat finns det mängder med bra amerikanska deckare som inte finns här och skulle man få tag på ett exemplar så brukar böcker på engelska vara ganska dyra. Ungdomar tycker tydligen om sådana där japanska våldsserier. Importera sådant som inte alla har.

Och varför inte försöka få dit en och annan författare? Oftast så lyckas bara Bokia och liknande, men varför inte prova?
MVH
Richard Andréasson

Välj kommun från listan