Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Ambulerande försäljning

Ambulerande försäljning 27 jul 2010 05:58 #34192

Hej,

Någon som vet hur det fungerar med ambulerande försäljning från en cykel (cargobike.se) eller bil t.ex. glassbil - vem måste man ha tillstånd ifrån?

Om man t.ex. cyklar omkring i en stad och säljer läsk eller glass kan man ju omöjligen söka tillstånd från alla markägare i stan. Eller är det så att man måste ha markägarens tillstånd och så får man hålla sig till de marker där man har tillstånd?
Funderar på hur t.ex. glassbilen/hemglass gör - de stannar ju på rätt många ställen i en stad...

/Peter
peterkorkala.se - godis24.se, japanfakta.se, faktabank.se. Håller på att starta upp e-handel på godis24.se

SV: Ambulerande försäljning 27 jul 2010 06:41 #34194

Just glassbilarna har sökt tillstånd från kommunen för varje plats de stannar på, eller rättare sagt i sitt tillstånd har de alla platser angivna.  Huruvida markägaren gett sitt tillstånd i alla fall känner jag inte till, man kan kanske anta att det under uppbyggnaden resonerades enligt principen att så länge markägaren inte säger nej så är det OK...
I vart fall vet jag att både bostadsrättsföreningar och hyresvärdar har kört bort dem från sin mark när de boende fått nog, eller fått dem att välja en annan plats att stå på. Det är inga större processer, för glassbilarna har ingen anledning att ta strid om sådant och solka ned sitt varumärke.

Välj kommun från listan