Jag har flera affärsidéer ska jag ha en eller flera hemsidor?

6
Hej
Är det någon som har startat ett företag med olika affärsidéer?

I sånt fall, ska man ha en eller flera hemsidor?

Det kanske är lämpligast att göra en sida för varje grej man har. Vad säger ni?

Åsa
25
Hej Åsa.[br][br]I mina öron låter det mycket sunt att ha olika hemsidor för olika affärsidéer - man måste tänka på vilken bild man förmedlar till besökaren / målgruppen. Jag skulle vilja gå längre och förorda att man lägger olika verksamheter i helt olika bolag, men vet att det inte alltid är praktiskt möjligt.[br][br]Lycka till med din verksamhet.
13
Ja flera hemsidor är att rekommendera. Kolla också att det finns lämpliga domänadresser lediga och se till att registrera dem du kan tänkas behöva även om du inte är redo att lägga upp hemsida ännu. Om du har ett AB kan du ju sedan registrera bifirmor för de olika verksamheterna.
P-O Larsson
http://www.podata.se
5
skaffa webhotell på t.ex. binero så kan du använda samma lagringsutrymme till alla hemsidorna och bara köpa till extra domäner när du behöver.[br][br]istället för t.e.x one.com där du bara kan ha en domän knuten till ett lagringsutrymme.
36
Rekommderar inte Binero då jag upplever dem som sega. Sen beror det också på vart dina planerade besökare befinner sig geografiskt.[br]Men ska du ha internationella besökare rekommenderar jag starkt Hostgator.com[br][br]Trevlig helg!
6
Hej alla ni som svarat på mitt inlägg, jag har flera affärsideér. Det har varit mycket lärorikt. Är det någon som vet vad det kostar att ha hostgar.com eller flera domännamn på Binero?[br]Åsa
88
Hej Åsa,[br][br]Jag är inte helt oberoende i frågan då jag driver en tjänst som delvis konkurrerar mot webbhotell men jag vill dock ge dig några alternativ:[br][br]Fsdata (http://www.fsdata.se)[br]Loopia (http://www.loopia.se)[br]Binero (http://www.binero.se)[br]City Network (http://www.citynetwork.se)[br]Surftown (http://www.surftown.se)[br]Crystone (http://www.crystone.se)[br][br]Häls,[br]
Med vänliga hälsningar

Jens Nylander
Grundare av Jens of Sweden
Grundare av JAYS
Idag grundare och VD för Proenzy (http://www.proenzy.com)
355
1
[quote author=Åsa 2010 link=topic=8164.msg36806#msg36806 date=1291397218][br]Hej alla ni som svarat på mitt inlägg, jag har flera affärsideér. Det har varit mycket lärorikt. Är det någon som vet vad det kostar att ha hostgar.com eller flera domännamn på Binero?[br]Åsa[br][/quote][br]Jag menar Binero kostar cirka 700 kronor per år. Sedan får du betala cirka en hundring för varje domän. Det som kan vara värt att tänka på är hur supporten fungerar, var den fysiska adressen hotellet ligger på (om du har besökare från andra sidan världen) och så vidare. Menar att Binero och Loopia har fåt bra betyg hos internetworld. Använder själv webbhotell som Loopia, crystone, one.com och några till. Tycker Loopia fungerar bra, är lite tveksam om crystone. Crystone kan vara ett bra alternativ om du har behov av en egen server.
6
Hej[br]Tack så mycket för svaret. Det ska jag beakta.[br]Åsa
162
Du kan ju ha samma bolag för många olika varor och tjänster.[br]Men olika domäner och sidor för dom olika projekten.[br]Man ska nästan alltid ha en sida och sökmotoroptimera för den enda saken.[br][br]Har man många olika saker på samma sida så blir kunderna förvirrade.
2360
37
Ett bolag räcker och du kan ha sida upp och sida ner med olika inriktningar men ordet konsult täcker mycket.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
15
Hej Åsa[br][br]Du ska självklart ha en renodlad sida / affärside, annars försvinner alla i[br]mängden.[br][br]Som webbhotell (om man väger kostnaderna mot kvaliteten)[br]www.web10.se[br][br]Här kan du koppla en mängd domäner (www.dittföretag.se, www.dittföretag1.se)[br]till samma webbkonto, alltså betalar du bara för ett webbhotell + domänerna.[br][br]Lite reklam =), hoppas det är ok.[br]Vi utvecklar webbsidor / E-butiker...ta en kik in till oss, det lönar sig.[br]Vi har fri prissättning på webbsidor (Du avgör hur mycket du vill betala)[br][br]www.framtidsfabriken.se [br][br]Varma hälsningar[br]Lars[br][email protected][br]
51
Allmän varning. Har man MÅNGA affärsideer så blir det lått så att man misslyckas med alla för att ingen ide får tillräckligt med tid och resurser för att lyckas. Bäst att starta dem en och en.
162
[quote author=PerOberg link=topic=8164.msg39484#msg39484 date=1303062285][br]Allmän varning. Har man MÅNGA affärsideer så blir det lått så att man misslyckas med alla för att ingen ide får tillräckligt med tid och resurser för att lyckas. Bäst att starta dem en och en. [br][/quote][br][br]Förmodligen flera, om dom inte ligger inom samma område

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.