ny idé

2
Jag har kommit på en sak som jag tror många skulle ha nytta av. Utan att säga för mycket är det ett slags hjälpmedel som potentiellt skulle kunna finnas i varje hushåll. Dock har jag noll koll på allt som gäller detta... det enda jag har är idén. Har surfat runt lite på PRV och kommit fram till att det är alldeles för dyrt för mig att skaffa patent (visst, om jag genomför idén så betalar det sig.. men är lite feg och fattig). Någon som har några tips till mig?



Jag skulle främst behöva hjälp med att ta reda på om det finns liknande idéer (som kanske patenterats utan att ha blivit "förverkligade"), produktdesign, marknadsundersökning etc. Finns det företag som hjälper till med detta?



Eller om man bara ska sälja idén så att någon annan får förverkliga den: Var vänder jag mig?
3
Först ska du ta kontakt med www.prv.se för och kolla om din ide är något nytt eller om någon kommit på det före dig, sen kan du ta kontakt med mig så startar vi upp produktionen och har förhoppningsvis ett försprång mot konkurenterna, och efter ett tag har du råd att ta patent på produkten [br] :o [br] [br]//Tor
ww.nukeperformance.com
2
[quote="Tor Joki"]Först ska du ta kontakt med www.prv.se för och kolla om din ide är något nytt eller om någon kommit på det före dig, sen kan du ta kontakt med mig så startar vi upp produktionen och har förhoppningsvis ett försprång mot konkurenterna, och efter ett tag har du råd att ta patent på produkten[/quote] [br] [br]Hehe [br] [br]Men det kostar ju pengar att få prv att kolla upp om det finns tidigare patent? Kollade runt på espacenet.com och såg att det finns liknande patent i USA, dock är min konstruktion annorlunda (enklare)... hur fungerar det med amerikanska vs. svenska patent?
3
Ok kolla med dessa dom har jag varit i kontakt med angående en patentsökning www.almi.se det kostade inget och dom kollade även upp amerika, sen om du ska ta patent över hela världen så kostar det ju [br] [br]du kan ju ta patent i bara europa om du vill [br] [br]//Tor
ww.nukeperformance.com
2
Några korta tips angående din ide' bara. Till en början är det som du gör mycket klokt att inte tala om exakt vad din ide' är inte bara för att ngn skulle kunna sno den, utan jag tror också det kan försvåra dina chanser att ta patent om du väljer att göra så småningom. [br] [br]Gällande produktdesign och marknadsundersökningar är detta ngt jag tror är mkt viktigt(kanske mest för att jag håller på med just dessa ämnen :wink: ). [br] [br]Ngra saker som kan vara klokt att ha i åtanke är givetvis att tänka igenom design och val av material ordentligt innan man lanserar produkten, gör en prototyp etc. Den skall både vara användarvälig, klara ev påfrestningar och lätt att tillverka även i större skala. [br] [br]Gällande marknadsundersökning så tror jag det är värt att lägga ner en hel del energi ochh resurser på detta. En bra marknadsundersökning kan vara värt hur mycket som hellst både för om och hur produkten skall lanseras på bästa sätt. En dålig marknadsundersökning kan t o m vara mest förvillande. Framgångsrika företag lägger i allmänhet stora resurser på detta. Men då kostar det också. Berättar du lite mer runt din ide' och i vilken skala du tänkt driva den samt vilken potentiall du tror den har kanske jag kan hjälpa dig mer på detta området!..(Fundera precis själv på att starta eget inom detta området)

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.