Funderare

-Chrille
hej!

ny till forumet men ska fråga om råd ändå.



jo, läget är så att jag (och en skeptisk kompis) är båda studenter, men vi hittar inte datorer eller miniräknare till ett rätt pris så en dag slog jag näven i bordet och sa "jag ska underlätta läget för kommande studenter genom att starta ett eget företag som ska vända sig mot studenter"



vilket då ska försöka presa priserna på datorer samt miniräknare (eller allt en student kan tänkas behöva i "utrustning")



jag vet inte riktigt hur reglerna är men jag ska läsa företagsekonomi nästa år, men ett företag som vänder sig mot studenter, är jag helt ute och cycklar? sen kanske detta bara är ett säsongs företag?



jag må behöva hjälp, men kan denna ideen funka?



MVH -Chrille
640
5
[quote="-Chrille"]hej! [br]ny till forumet men ska fråga om råd ändå. [br] [br]jo, läget är så att jag (och en skeptisk kompis) är båda studenter, men vi hittar inte datorer eller miniräknare till ett rätt pris så en dag slog jag näven i bordet och sa "jag ska underlätta läget för kommande studenter genom att starta ett eget företag som ska vända sig mot studenter" [br] [br]vilket då ska försöka presa priserna på datorer samt miniräknare (eller allt en student kan tänkas behöva i "utrustning") [br] [br]jag vet inte riktigt hur reglerna är men jag ska läsa företagsekonomi nästa år, men ett företag som vänder sig mot studenter, är jag helt ute och cycklar? sen kanske detta bara är ett säsongs företag? [br] [br]jag må behöva hjälp, men kan denna ideen funka? [br] [br]MVH -Chrille[/quote] [br] [br]Hej Chrille, [br] [br]Några tankar från mig. [br] [br]Starta aldrig företag med någon som är skeptisk. Ni kommer att möta motgångar i andra former och kommer att behöva varandra. Risken är att han/hon kommer att förebrå dig så fort något går snett och i stället för att ta tag i problemet gemensamt får du ”ta hand om” honom / henne :cry: [br] [br]Att pressa priser gör man som regel genom att sälja stora volymer. Kan bli ett problem i början. Alternativet finns att importera det du behöver själv. Färdiga datorer, alternativt delar som du/ni skruvar ihop själva. [br] [br]När det gäller din målgrupp ser jag ett litet bekymmer. Om du skall göra allt detta jobb som det ändå kommer att innebära att leta leverantörer mm. Varför exkludera större delen av Sveriges befolkning? Som företagare tjänar du lika mycket pengar om min mormor köper en dator/miniräknare av dig, som om en student gör det :wink: [br] [br]Vill du bara satsa på studenter är det nog bättre att du kontaktar ett företag som redan säljer datorer/miniräknare och allt vad du kan behöva i större mängder och du verkar som en återförsäljare åt dom. [br]Tala med dom om vilka behov studenter har, be dom sätta ihop några paket som du kan marknadsföra, och förhandla fram en BRA provision. [br] [br]Kanske har du en egen fabrik i Kina om ett år, skulle det inte fungera så bra, har du förlorat minimalt med pengar :wink: [br] [br]Lycka till, och berätta gärna hur det går [br] [br]Mvh [br] [br]R

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.