Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Behöver kompetens inom app och programutveckling för affärsidé

Behöver kompetens inom app och programutveckling för affärsidé 23 nov 2011 19:52 #41983

Jag har en affärsidé inom programmering men saknar den kompetens som krävs för att förverkliga min dröm. Jag har grundläggande programmeringskunskaper men inte tillräckligt för den avancerade teknik som min idé kräver. Men jag har framför allt stor kunskap om målgruppen/kunderna för programmet då det är min nuvarande verksamhet (hantverkare).
Jag är en ensamvarg som vill klara allt själv, men nu ställs jag inför dilemmat att sitta med en kanonidé samtidigt som jag inser att min kunskap är för begränsad och tiden att lära mig är för lång.

Kan det på något sätt bli lönsamt att bara stå med två tomma händer och enbart en kanonidé? Vad kostar det med en programmerare? Kommer jag bara bli en mellanhand ekonomiskt mellan kunder och programmerare? Framför allt känner jag mig så sårbar när en programutvecklare enkelt kan sno idén och göra den till sin egen!

Hur tar jag mig vidare?

Re: Behöver kompetens inom app och programutveckling för affärsidé 26 nov 2011 23:10 #42009

Har varit i en mycket liknande situation. Om du anser att din idé är innovativ så kan du kontakta ALMI för rådgivning. Detta är kostnadsfritt och du kan göra det både som privatperson och företagare.

Mer info finns här: www.almi.se/Innovation/
Senast redigerad: 26 nov 2011 23:11 av Leo Huber.

Re: Behöver kompetens inom app och programutveckling för affärsidé 27 nov 2011 16:15 #42012

Tack leyo645!

Kunde ju tyckas enkelt nu så här i efterhand men jag visste faktiskt inte om ALMI. Ett mail är skickat och jag hoppas att min boll är i rullning.

Mvh Daniel

Välj kommun från listan