idé! shop med seglings kläder

3
4
Hej!
Jag har lite smått funderat på att starta en webbshop med seglingskläder och tillbehör jag importerar ifrån Storbritannien. Jag vill gärna vara billigare än de flesta andra butiker i Sverige, då det generellt är rätt dyrt med sådana saker här i Sverige.
För att ge ett exempel: Jag kan importera denna "smock" eller "drytop" för ungefär 28 pund (324 kronor) via Amazon. Den säljs för minst 687 kronor här i Sverige. Jag tänkte att jag skulle kunna sälja den för cirka 500 - 550 kronor. Är det en rimlig vinstmarginal? Borde jag inte på något sätt kunna köpa sakerna direkt ifrån respektive tillverkare för att dra ner lite mer på priserna?

Jag har kollat lite på att importera ifrån Kina men då går som bekant inte att få några märkes saker. Något jag tror är ganska viktigt då seglare generellt är ganska bakåtsträvare och helst håller sig till det bekanta. Något som nog kan göra det lite svårare att ta sig in på den marknaden.

Jag har som sagt tänkt sälja det online, har ni några förslag på hur man kan lösa provning av plaggen?

Respons?
9
3
Hej! Tycker att det låter som en intressant idé men det är nog svårt att lösa provning av plaggen. De flesta web-shoppar brukar väl ge kunderna möjligheten att returnera plaggen om storleken inte passar... Svårt att veta om vinstmarginalen är tillräcklig men det beror ju på hur stirra kvantiteter du kommer sälja. Störst vinst verkar klädåterförsäljare göra på de kläderna som de själva har tagit fram och designat - ex vis ASOS som numera säljer mycket av sitt egen märke. Samma sak med ex vis Nilsons skor. Tidigare sålde de enbart andra märken. Trenden verkar gå åt det hållet har jag märkt, har funderat på att designa och sälja kläder men det är dessvärre tufft. Mvh Mikaela
367
46
Med alternativen 176:- resp 236:- i påslag så lär du fä svårt att få det hela att gå runt. Utgå inte från att priset är det allra viktigaste som köputlösande faktor.’ försök att få tag på lite dyrare grejjer som du kan tjäna mer på. Den här 687-kronorsgrejjen hur många sådana säljs det om året i Sverige? Vem säljer dem? Hur mycket är du beredd att betala för att folk skall köpa från dig istället för de andra? Importera värstingprylarna! Bland bakåtsträvarna som du talar om finns det en hel del prestigehungriga uppåtsträvare, som gärna vill glänsa i solgasset När det gäller provning så får du lösa det som alla andra klädförsäljare; Låt kunderna ta hem flera plagg, prpva ut rätt storlek och skicka tillbaka resten. Så gör ellos´,Haléns o alla andra postorderhandlares kunder. . Hursomhelst så behöver du ha riktigt gott om pengar om du skall dra igång. OM du inte har det så gå in på Clickbank och leta upp någon affiliate-variant som kan ge dig profit. Jag tog skepparexamen på 80-talet och om jag strävat bakåt vet jag inte men att jag STÄVAT framåt kan jag lova. Lovat har jag också gjort några gånger…Min klädsel har vid sådana tillfällen varit minsta möjligt påkostad.. Det kan jag lova. .
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.