Starta livsmedelsbutik vs restaurang

2
1
Hej
Jag hoppas allt är väl med er alla läsare som läser det här inlägg. Jag funderar på att starta en livsmedel butik men idag pratade jag med min vän och han sa att du går mer vinst med att öppna en restaurang. Jag skulle fråga er om ni har någon råd vilken är bättre.
Kort beskrivning av min ide: Jag skulle öppna en livsmedel butik mitt i stan eller köpa en livsmedel butik t ex en ligger i sveavägen.
Tack på förhand för era råd.
:bravo :bravo :bravo
2360
37
Gör som din vän sa och skaffa en restaurang, det är lönsammare samt mindre arbete än en affär.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
338
25
Vet inte om jag kan hålla med. Det beror väl på vilken typ av affär och restaurang. Att driva restaurang är bland det mest slitiga man kan göra om vi inte pratar om att sälja korv eller kebab. Så kanske är inte svaret riktigt så enkelt..
2
1
[quote="Jan-E O" post=51715]Vet inte om jag kan hålla med. Det beror väl på vilken typ av affär och restaurang. Att driva restaurang är bland det mest slitiga man kan göra om vi inte pratar om att sälja korv eller kebab. Så kanske är inte svaret riktigt så enkelt..[/quote] Asså han menade en restaurang med alla olika typer av pizza och kebab. inte bara en enkel restaurang med korv. MVH
2360
37
Jag hade en granne som hade livsmedelsaffär och fick insyn hur det var. Otroligt slitsamt och långa dagar med en lön som per timme inte gav mycket att önska. Han fick rådet att sälja av mig och gjode faktiskt det också. När jag satt i Tingsrätten hade vi ofta fall på restauranger som också slet men som hade så stor vinst så de tyckte att hälften inte skulle skattas för. Det blev ju lite dyrt i slutändan men någon fick mat och husrum för några månader.
Lars Arenander. Utgivare av boken KVINNA I STRID
1470
246
Allt beror på... Har man en restaurang med ett populärt koncept, bra mat och mycket kunder, så kan man tjäna rejält med slantar. Har man däremot en knackig verksamhet med få kunder och hög hyra, så kan man slita dygnet runt i 10 år utan att det blir en krona över. Så just restaurangverksamhet är något som är väldigt mycket upp till en själv, och om man lyckas hitta just det där konceptet på rätt ställe. Samma sak med butiker. En liten närbutik där folk handlar mjölk som dom glömde på stormarknaden får man som ägare sitta i kanske 16 timmar per dygn, och ändå går det bara runt. Medan däremot en normal Ica-butik i en ort med 10-20 000 invånare kan ligga på 4-5 miljoner per år i vinst, och tumregeln säger att en Ica-handlare är miljonär inom 8 år. Butikerna har man dessutom mindre möjlighet att påverka själv. Den ligger ju där den ligger, och det är svårt att få upp omsättningen i en liten närbutik i förorten, vilket leder till att man måste ta högre priser för att få ihop till de fasta kostnaderna, och det i sin tur leder till ännu färre kunder.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.