Opiat beroende

2
Hej jag har en affärsidé jag skulle behöva hjälp med att hitta investerare.

Min plan är den att öppna ett drogfritt opiat behandlingshem då det inte finns nått i Sverige. Till det ska det finnas en privat avgiftning för just opiat användare i anslutning. Tänkte att landstinget är har över öronen och långa köer till laro programmet. Köerna är upp till ett år vilket ökar döds statistiken kraftigt varav det finns inga problem i att få in klienter.

Mitt problem är dock att jag sitter fast i själva finansieringen. Jag har en personalgrupp av tidigare opiat missbrukare som är utbildad inom diverse område. Kollat upp och efterfrågan finns. Själva behandlingskonceptet sparar jag då jag utformat det själv.

All hjälp är till hjälp 🙂
367
46
[b][color=#0000bb]Behovet av behandlingar är stort. Det är ostridigt.[/color][/b] Vårdgivarnas- i ditt fall Landstingens resurser- är bristande. Det blir inte mer pengar till vården inom överskådlig tid. Kan du emellertid få till en verksamhet med personal och framför allt föreskrivande läkare så har du den formella delen avklarad. [b][color=#0000bb]Affärsplanering.[/color][/b] Men innan du får finansiärer så måste du dels ha en transparent afffärs- och finansieringsplan som visar vad investeraren[color=#0000bb][b] [/b][/color] kommer att tjäna på samarbetet. [b][color=#0000bb]Myndighetens godkännande[/color][/b]. Och framförallt måste du i det läget ha klarat av IVO´s gigantiska krav-katalog och blivit godkänd som vård-leverantör. Annars vågar nog ingen finansiär ta fram plånboken. Men både ”IVO-katalogen” och en affärsplan som t.o.m. banker kan tänkas medverka i är ju tämligen lätt att ta fram. [b][color=#0000bb]Den riktigt stora utmaningen blir att få klienter.[/color][/b] Här måste du och din finansiär ha resurser att överleva den långa tid det tar att få till upphandlingsavtal med landsting och kommuner och därtill ”få in” tillräckligt många klienter för att verksamheten skall ge avkastning. Du har ett långt och spännande arbete framför dig. Alla skall veta att din insats behövs. Samhället klarar inte vården på egen hand inom den här sektorn heller. Lycka till!
Redaktuellt
2
Tackar för svaren. Jag har jobbat inom behandling ett par år så jag har kontakt imellanåt med olika remitenter runt om i Sverige. Jag vet om att ivo granskning tar upp till 6 månader och får man nerslag betyder det 6 månader till innan nästa granskning är. Dock ser jag det som tiden jag hinner marknadsföra och skriva ram avtal med kommuner. Så är det finansiära jag inte har Pail på
367
46
[b][color=#0000bb]Om jag förstått rätt så söker du hjälp med att hitta investerare?[/color][/b] Då skulle jag råda dig att först upprätta en s.k. affärsplan. Den skall beskriva verksamheten, hur du tänker utveckla och hur det ekonomiska skall hanteras/fungera. Affärsplanen är viktig för att banker och ev investerare skall vara intresserade att lyssna på dig överhuvudtaget. [color=#0000bb]Du kan få hjälp att upprätta affärsplan hos t.ex.. Nyföretagarcentrum[/color] Du kan t.o.m.göra planen on line via dem. Almi är en annan aktör som testar entreprenörer och deras idéer Planen skall helst vara så bra att en bank skall kunna säga OK och låna dig pengarna som du behöver. [color=#0000bb]Om inte banken säger OK är det inte troligt att någon privat investerare vill gå in heller[/color]. Ett företag som det du planerar behövs det många av. Samhället i form av Landsting eller kommuner kommer inte att kunna klara av att sköta vårdbehovet ännu på många år om ens någonsin. Speciell sjukvården och i synnerhet psykiatrin som det här är fråga om är i djup kris.
Redaktuellt

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.