Råd och rön ang idé

Anonym
Hej

Eftersöker life feedback samt råd kring att starta enskild firma.

Ni vet hur man kan ha tendens till att fylla upp sitt garage/förråd med en jäkla massa skräp.
Sedan ligger det där flera veckor, tom månader.

Min idé går då ut på att starta en firma med att utföra tjänster för transporter av allt det här skräpet folk samlar på sig.

Det behöver ju just inte bara vara fyllda garage/förråd med en massa skräp utan även buskar, träd och annat sly som man har sågat ner. Helt enkelt allt som folk vill ha kastat.

Alla har ju inte heller dragkrok på bilen samt släp.
Det är ett problem jag har själv varje gång jag ska kasta skräp.

Den största utgiften är väl att införskaffa sig en transportbil och då tänker jag mig en med ett volymskåp med bakgavellyft.

Jag bor i en kommun med ca 30k invånare.
Tanken är att starta upp detta vid sidan av min tillsvidareanställning och börja smått för att se hur det går.

Vad tror ni om det här?
822
48
Det skulle kunna fungera. Kanske behöver komplettera med andra tjänster dock. Det finns några sajter som erbjuder just det du nämner: https://www.circla.se/privat/grovsopor-privat/ https://www.junkbusters.se/ https://www.tiptapp.com/sv Den sista sajten Tiptapp kan du själv börja med idag och erbjuda dina tjänster. Du slipper företag, hemsida m.m. Kan vara en idé. Inte säker hur många % de tar och hur det funkar exakt men kika på sidan så får du säkert koll snabbt.
Anonym
Tack för svar! Har också tänkt den tanken att det nog måste kompletteras med något. Var lite inne på uthyrning av lättare maskiner. Och andra sidan så vill jag börja lätt på mina ledigveckor från jobbet. Får jag lite snurr så blir jag nöjd. Men man är ju rädd för att gå back eller vad man ska säga.. Men vad är det för utgifter det handlar om, det är typ försäkring, bokflribgsprogram? Kan inte vara många kronor man går minus om man inte får in något jobb. Fan, det är just den här jävla fegheten man besitter. Men samtidigt lär man väl ta problemen när dom kommer som egen företagare och inte tänka så mycket innan man startar? Tiptapp såg det ut som om att det mest var de större städerna, annars hade det helt klart varit ett alternativ att börja med för att få ihop lite startkapital.
822
48
Håll det enkelt. Fixa något uppdrag först så pengar kommer in, sen kan du kolla på bokföring och sånt sen. Ingen mening att ta på sig kostnader förrän du vet att du har kunder. Försäljning först! :)
36
3
Eller starta först genom [url=https://www.firmify.se]Firmify.se[/url] så kostar det bara några procent (5% på fakturerat belopp) när du fått betalt, går det sen bättre kan du starta ditt eget företag. Bygg en enkel och stilren webbsida och du är igång för en 5-hundring i fasta kostnader om året för webbhotell och domännamn.

Du måste vara inloggad för att kunna skriva i forumet. för att registrera dig som medlem.