Starta
Driva & Utveckla
Marknadsföring
Ekonomi
Mer
Välkommen, Gäst
E-post: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: teknisk ide

teknisk ide 01 mar 2007 21:00 #7523

hej

min affärside är att göra en special varuautomat som inte finns i marknaden..vem kan hjälpa mg tillverka en sån?ser fram emot svar

teknisk ide 05 mar 2007 10:01 #7587

Det du letar efter kallas t.ex. legotillverkare eller kontraktstillverkare, om du har egna ritningar.Dom största legotillverkarna med produktion i Sverige är nog Note (www.note.se) och Partnertech(www.partnertech.se) men det finns väldigt många.Mekaniska verkstäder och konsultbolag bode också hjälpa dig med själva konstruktionen.Jag kan tyvärr inte ge några råd baserat på egen erfarenhet, men ett tips är naturligtvis att söka på "legotillverkare" "kontraktstillverkare" "elektronik konstruktion" "mekanik konstruktion" etc på Google och Gula Sidorna.

teknisk ide 06 mar 2007 07:10 #7595

Hej. Kul att du har en idé på en egen produkt. Jag har själv haft förmånen att få driva en egen idé från skiss till leverans till kund, och det är otroligt roligt.Jag är till vardags konsult inom maskinkonstruktion, alltså en som skulle kunna hjälpa dig med konstruktionen. Jag vet ju inte hur din varuautomat ser ut, men jag känner spontant att du kommer att ha mycket höga utvecklings- och verktygskostnader innan din maskin ser dagens ljus.Det finns ingen möjlighet att sälja din idé till ett företag i branschen mot en engångssumma samt royalty?

teknisk ide 23 apr 2007 01:00 #8473

Jag har ett företag i Thailand som eventuellt kan hjälpa dig beroende på vilka komponenter som krävs för din automat.

Tillverkar bland annat kundanpassade stål kontruktioner som monteringsplåtar, verktyg m.m.Priserna är billigare här med tanke på att arbetskraften endast är en bråkdel av priset hemma.

Intressant 23 apr 2007 08:59 #8477

chlund wrote:
Det finns ingen möjlighet att sälja din idé till ett företag i branschen mot en engångssumma samt royalty?Vad är royalty?låter mkt intressant det här slaskenmeister hoppas på all framgång.

Re: Intressant 23 apr 2007 09:31 #8479

JohanL wrote:
Vad är royalty?
Du får tex 1000:- för varje enhet som säljs för att det var din idé.

Välj kommun från listan